Şehri Görme Biçimleri: Hikâye Anlatımı

Pera Yetişkin

  • 17 Mart 2024 / 14.00

Yazar ve hikâye anlatıcısı Ekin Can Göksoy yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede, Geç Orta Çağ ve Erken Modern dönem haritalarından güncel fotoğrafa; kentlinin kente bakışı ile bu bakıştaki değişim ve devamlılık irdeleniyor. Atölyede modernite öncesi ve moderniteye geçişteki algı ve algı değişiminin yanı sıra teknolojik gelişmeler ile birlikte ortaya çıkan bakış yöntemlerinin tarihsel dönüşümü inceleniyor. Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihisergisine yönelik rehberli turun ardından katılımcılar; kente bakışın ve kentin kendisinin dönüşümünün de içinde barındığı ve kentin başrolünde olduğu bir sözlü hikâye ya da anlatı oluşturmayı deniyor.

Not: Katılımcıların çektikleri şehir fotoğraflarını veya şehir çizimlerini ogrenme@peramuzesi.org.tr adresi ile paylaşmaları rica olunur. Bu fotoğraflar/çizimler şehre bakan manzaralar olabileceği gibi, sokak seviyesinde şehri yansıtan görseller de olabilir. 

Atölye Yürütücüsü: Ekin Can Göksoy
Kontenjan
: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL
Öğrenciler İçin Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL (Katılımcıların girişte öğrenci kartlarını göstermesi rica olunur.)

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr 

Ekin Can Göksoy hakkında
Bir yazar ve hikâye anlatıcısıdır. 2014 yılında Münhal isimli öykü kitabı, 2016’da ise Epope Tatavla isimli romanı İletişim Yayınları tarafından basıldı. 2017 yılından bu yana Artship Foundation bünyesinde, İstanbul ve San Francisco’da hikâye anlatma performansları gerçekleştirmektedir. 2018 yılında poşe’de Larissa Araz ile birlikte Bir Mucize İhtimali isimli ilk sergisini açtı. 2020 yılında Be Mobile Create Together kapsamında Camargo Foundation’da misafir yazar olarak bulunmuş ve sanatçılar ile düşünürleri bir araya getiren araştırma programı Garp Sessions’ta eş yürütücülük görevini üstlenmiştir. Göksoy, hâlen Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde, kent tarihi üzerine doktora çalışmalarını sürdürüyor.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Chlebowski'nin Sultanı

Chlebowski'nin Sultanı

Bu resim, Stanisław Chlebowski’nin savaş dışı bir konuyu ele alan büyük tuvallerinden biri; boyut olarak bununla karşılaştırılabilecek tek resim, bugün İstanbul Askeri Müzesi’nde bulunan Kâğıthane’de Osmanlı Hayatı’dır.

Esir Sultan

Esir Sultan

Yunanlıların Türk boyunduruğunu kırmak için yürüttükleri savaş Avrupa tarafından yakından takip ediliyordu. Romantizmin hakim olduğu bu çağda, Yunanistan’ın çevresinde 1821 ile 1832 arasında gelişen olaylar ulusal bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmişti. 

Kuyunun Yanında

Kuyunun Yanında

Tadeusz Ajdukiewicz Doğu’yu, 1877’de, Władysław Branicki’yle birlikte çıktığı Suriye, Mısır, Türkiye ve Kırım turunda keşfetti. Bu deneyim onda derin bir etki yarattı, yaşamının sonuna kadar da Doğulu temaları kullanmayı sürdürdü.