Stereoskopik Fotoğraf

Pera Yetişkin

  • 9 Eylül 2023 / 14.00

Elçin Acun ve Seçkin Tercan yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede, fotoğrafta üç boyutun uygulama alanı kabul edilen stereoskopik fotoğraf tekniği kullanılıyor. Isabel Muñoz’un altın varak kullanarak cam üzerine uyguladığı baskılar gibi farklı “görme biçimleri” ve etkileyici ışık kullanımından ilham alan katılımcılar, atölyede çekim yapıyor ve bilgisayar ortamında işlenen fotoğraflarını, üç boyutlu şekilde izleme fırsatı buluyor. Atölyede stereoskopik tekniklerin tarihsel ve estetik süreçlerini de öğrenen katılımcılar, fotoğraflarına derinlik ve boyut katıyor.

Not: Katılımcılara atölyede kullanmak üzere 3D anaglif (red/cyan) karton gözlükler verilecektir.  

Kontenjan: 10 kişi
Süre: 120 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 250 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi:
ogrenme@peramuzesi.org.tr 

Elçin Acun Hakkında
1982 İzmir doğumlu olan Elçin Acun, lens tabanlı kavramsal işler üreten bir sanatçı ve akademisyendir. Yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü’nde tamamlayan Acun, aynı bölümde Sanatta Yeterlik eğitimine devam etmekte ve çalışmaktadır. Kendi bedeni üzerinden performatif vurgular yapan sanatçının işleri beden, cinsiyet, toplumsal cinsiyet, kamusal alan-özel alan, görünürlük, kadın ve kuir gibi aynı zamanda kendi hayat dinamiği içinde toplumsal olarak varlık sorgulamasını da içeren düşünceler etrafında şekillenir. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli kişisel ve karma sergiler gerçekleştirmiştir. İstanbul’da yaşayan Acun bağımsız kuir bir sanat inisiyatifi olan KOLİ Art Space'in kurucularındandır ve PLATFORM by GAPO üyesidir.

Seçkin Tercan Hakkında  
1987, Kıbrıs doğumlu olan Seçkin Tercan, lisans ve lisansüstü eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü’nde tamamlamıştır. Aynı bölümde akademisyen olarak çalışmaktadır. “Parça – Bütün” başlıklı ilk kişisel sergisini Mart 2006 yılında Lefkoşa’da açmış ve 2013 yılında Indiana Üniversitesi, Alfred Kinsey Enstitüsü’nde araştırmacı ve misafir sanatçı olarak bulunmuştur. Nü ve portre üzerine yoğunlaştığı çalışmaları kurgusal anlatı fotoğrafı diliyle biçimlenmektedir. Beden ve formu merkeze taşıdığı görüntülerde yanılsama olgusunu etkin biçimde kullanmayı hedefler. Kurgusal ve beden odaklı fotoğraflarında cinsiyet, erkeklik ve mekan kavramlarını sorgular. Stereoskopik fotoğraf tekniğini arkeolojik mekan ve nesneler üzerinde uygulamakta aynı zamanda nü çalışmalarında bir anlatı biçimi olarak kullanmaktadır. Halen yürütülmekte olan Heraion Teichos Antik Kenti Kazısı ve Perinthos/Herakleia Antik Kenti kazılarında ekip üyesidir.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kartpostal Çıplakları

Kartpostal Çıplakları

Çıplaklığın seyirlik halleri, Osmanlı’nın dünyasına resimlerden önce kartpostallarda ulaşır. 1890’lardan itibaren ve özellikle 1910’larda, II. Meşrutiyet’in ilanından sonraki yıllara rastlayan dönemde elden ele, kentten kente dolaştığı anlaşılmaktadır.

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.

Moskova Kavramsalcılığı

Moskova Kavramsalcılığı

Düşünme biçimimiz kökten bir değişime uğramış durumda, ama insanların çoğu bunun pek farkında değil gibi.

Kurumsallaşmış düşünme biçimi son 24 yüzyıldır yaptığı gibi doğrusal Neo-Platonik yapısını sürdürüyor.