Düşünceleri ve duyguları, kelimelerle sınırlamadan dışarıya aktarmak nasıl olurdu? İzleyeni duygu dünyasına çeken sanatçı Paula Rego’nun eserlerine yönelik rehberli turun ardından, atölyede sanat terapisi pratikleriyle düşüncelerin yarattığı duyguları keşfetmeye odaklanılıyor. Bilinç ve bilinç dışındaki düşünce, duygu ve hisleri kelimelere ihtiyaç duymadan ifade edebilmek için guaj ve akrilik boyalarla iç dünyalarını tuvale yansıtan katılımcılar, ortaya çıkan şekiller ve desenler üzerinden duygu ve düşüncelerini yorumluyor. Görseller, semboller ve iç diyalog aracılığıyla bir farkındalık alanı yaratan, duygusal sağaltımı amaçlayan uygulamalarla, katılımcılar duygu ve hislerinin rehberi olmayı öğreniyor.
İlişkili Sergi: Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi
Eğitmen: Hazal Altun
Yaş Grubu: 18 yaş ve üzeri
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye katılım bedeli: 150 TL
Öğrenciler için atölye katılım bedeli: 75 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Hazal Altun hakkında
Uyguladığı ve eğitmeni olduğu yoga, meditasyon pratiklerinin ve sanat terapisi yöntemlerinin yardımıyla sanat ve insanlar arasında duygusal ve duyumsal bağlar kurmayı ve bilişsel iletişimi geliştirmeyi amaçlar. Galatasaray Üniversitesi İletişim Bölümü'nden mezun olduktan sonra iletişim, halkla ilişkiler ve reklam üzerine sanat ve mimari gibi yaratıcı alanlarda çalışmıştır. 2017 yılından beri Pera Müzesi ekibinde görev almaktadır.
Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta.
Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)