Connecting the Dots

Atölyeler
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

6 Ağustos - 22 Eylül 2013

Pera Müzesi, kuruluşundan itibaren geleneksel olarak düzenlediği genç sergiler kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliği ile, Fakülte tarafından gerçekleştirilen 6. Uluslararası Öğrenci Trienali’nin atölye çalışmalarına yer verdi.

Haziran 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen 6. Uluslararası Öğrenci Trienali, üniversite düzeyinde sanat ve tasarım eğitimi veren kurumlarla iletişime katkı sağlamak amacıyla düzenlendi.

Dünyadan sanat ve tasarım öğrencilerini, farklı disiplinlerden teorisyen ve araştırmacıları bir araya getiren Trienal kapsamında sergi, sempozyum, atölye çalışmaları ve kısa film gösterimleri gerçekleştirildi.

Pera Müzesi’nde yer alan atölye çalışmalarından oluşan sergide, Connecting the Dots başlığı çerçevesinde, 38 atölyenin 13’ünde üretilmiş işlerden bir seçki yer aldı.

sergi salonu boya sponsoru

Connecting the Dots

Connecting the Dots

İlki 1997 yılında düzenlenen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Uluslararası Öğrenci Trienali, 60’a yakın ülkeden sanat ve tasarım alanında eğitim veren kurumu İstanbul’da buluşturarak...

Video

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş  <br> Tatiana Trouvé

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş
Tatiana Trouvé

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Bir Ada Hikayesi <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Bir Ada Hikayesi
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Bizans'ta Şifalı Bitkiler

Bizans'ta Şifalı Bitkiler

Bitkilere dair bilgi birikimi ve şifa uygulamaları yakın ilişki içindedir. Bazı köklerin toksik ve halüsinojenik doğası ve bunları koparmanın tehlikeleri, mitsel ya da büyülü bir nitelik ve güce sahip olmuştur.