Sarsılan İmge

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yapıtlar

6 Haziran - 26 Ağustos 2018

Kuruluşundan bugüne birçok ulusal ve uluslararası eğitim kurumuyla iş birliği yaparak genç sanatçıların yapıtlarının izleyiciyle buluşmasına destek veren Pera Müzesi, bu yıl da Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Lisansüstü ve Sanatta Yeterlik öğrencilerinin işleri arasından yapılan bir seçkiyle Sarsılan İmge sergisine ev sahipliği yaptı. Küratörlüğünü Dilek Karaaziz Şener’in üstlendiği sergide, halen fakültede eğitime devam eden sanatçıların, resim, heykel, yerleştirme, video, baskı, grafik ve seramik gibi çeşitli disiplin ve mecradaki üretimleri, imgenin kavramsal katmanlarını ve üretim süreciyle olan ilişkisini araştırdı. Sergilenen işler genç kuşak sanatçıların güncel sorgulamalarını yansıtırken görüntü, beden, toplum, bellek, mekân, doğa ve kültürel normlar gibi iç içe geçmiş farklı bağlamların imgeyle olan ilişkisine odaklandı.

 
iş birliğiyle
hacettepe logo
 
nakliye sponsoru
beetle art logo

Sarsılan İmge

Sarsılan İmge

Kuruluşundan bu yana pek çok eğitim kurumuyla iş birliği yaparak genç sanatçıların eserlerinin izleyicisiyle buluşmasına destek veren Pera Müzesi, 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin genç sanatçılarına ev sahipliği yaptı. Sarsılan İmge, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yapıtlar sergisi, Heykel, Resim, Seramik, Grafik, İç Mimarlık ve Çevre Tasarım bölümlerinin Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik öğrencilerinin yapıtlarını bir araya getirdi.

Video

Hafıza  Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Hafıza Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Her hafıza bir iç hikâyeyi anlatır; her koleksiyonun da bir iç hikâyesi vardır. Koleksiyon; sanatçı, izleyici, koleksiyoner gibi pek çok farklı hafızanın, hikâyenin birbiri içine geçtiği yerdir.

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

1699’dan 1737’deki ölümüne kadar İstanbul’da yaşayan Valenciennes’li ressam Jean-Baptiste Vanmour’un eserleri arasında Avrupalı elçilerin kabul törenlerini betimleyen seriler özel bir yere sahiptir. 

Dede, Baba, Oğul <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Dede, Baba, Oğul
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.