Kağıt Bebekler

  • 23 Kasım 2019 / 15.00
  • 28 Kasım 2019 / 19.00

Yönetmen: Tomer Heymann
İsrail, 2006, 80', HDD, renkli
İbranice, İngilizce; Türkçe altyazılı

Kağıt Bebekler, değişen küresel göç modellerini ve genişleyen aile kavramını İsrail’de yasadışı olarak yaşayan Filipinli trans seks işçilerinin bakış açısıyla işleyen bir belgesel film. Aileleri tarafından cinsel yönelimleri nedeniyle evlerinden kovulan bu bireyler, haftada 6 gün, günde 24 saat yaşlı Ortodoks Yahudi erkeklere günlük bakım hizmeti sunarak Filipinler'de bulunan, onları reddetmiş ailelerine göndermek üzere para kazanmaya çalışırlar. Haftada bir defa izinli oldukları gecede ise kozmopolit Tel Aviv'in sunduğu göreceli özgürlüğün sınırları içerisinde The Paper Dolls adını verdikleri grupta drag sanatçıları olarak kendi kişisel hayallerini gerçekleştirmek için çabalarlar. Sık sık zor çalışma koşullarıyla, sokak suçlularının tehditleriyle, terör kaynaklı bomba saldırısı korkusuyla ve sürekli karşı karşıya oldukları sınır dışı edilme tehlikesiyle baş etmek zorunda kalan The Paper Dolls, nadir bulunan bir ruh zenginliğini, insanlığı ve yaşam arzusunu film karesine sığdırmayı başarır.

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Bu Beni Biraz Korkutuyor

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Kağıt Bebekler

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Sevgilimi Ben Vurdum

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Taçsız Kraliçe

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Mr. Gaga

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Şimdi Kim Sevecek Beni?

Kağıt Bebekler

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler  <br> Njideka Akunyili Crosby

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler
Njideka Akunyili Crosby

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?

Stefan Hablützel Bana Bak!

Stefan Hablützel Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Stefan Hablützel ve eseri “1962 – 1929” hakkında.