Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

13 - 29 Kasım 2019

Pera Film, gerçekliğin peşine düşerken insanı odağına almayı bir an olsun bırakmayan belgesel yapımcısı ve yönetmen Tomer Heymann’ın filmlerinden retrospektif niteliğinde bir seçki sunuyor.

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann programı, yönetmenin altı filmine odaklanıyor ve içinde doğup büyüdüğümüz aile kavramını, seçtiğimiz aileleri ve bir aradalıktan doğan duyguları dürüst ve hassas bir yaklaşımla ele alan belgesellerden oluşuyor.

Bir oyunculuk koçunu ve eğittiği “suçlu” çocukları odağına alırken, toplumsal cinsiyeti ve birbirini anlayabilmenin gücüne odaklanan belgesel Bu Beni Biraz Korkutuyor, değişen küresel göç modellerini ve genişleyen aile kavramını İsrail’de yasadışı olarak yaşayan Filipinli trans seks işçilerinin bakış açısıyla işleyen Kağıt Bebekler, Heymann’ın Andreas Merk’le tanışması üzerinden ilerleyen, kökler ve aşk üzerine samimi bir portre çizen Sevgilimi Ben Vurdum, aile, kayıp ve evsizliğin zihin haritalarını birleştiren dokunaklı film Taçsız Kraliçe, çekimleri sekiz yıl süren, prova çekimleriyle şimdiye kadar hiç yayınlanmamış geniş bir arşiv seçkisini ve nefes kesen dans sekanslarını harmanlayan Mr. Gaga ve son olarak, iki farklı dünyada yolunu bulmaya çalışırken aynı zamanda gerçek benliğini korumak için çabalayan Saar Maoz’un yolculuğunu aktaran Şimdi Kim Sevecek Beni? filmi de programda yer alıyor.

1970 yılında Kfar Yedidia, İsrail’de doğan Tomer Heymann, geçtiğimiz yirmi yıl içerisinde pek çok belgesel film ve dizi yönetti. İlk filmi Bu Beni Biraz Korkutuyor dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında gösterilen filmleri, saygın film festivallerinde ödüller kazandı ve Heymann’ı İsrail’in önde gelen belgesel film yönetmenlerinden biri haline getirdi. İsrail’deki sinema okullarında ders veren Tomer Heymann, aynı zamanda halen devam eden birçok projeyle ilgileniyor.

Bu program kapsamındaki film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

13 Kasım

19.00 Mr. Gaga

14 Kasım

19.00 Şimdi Kim Sevecek Beni?

20 Kasım

19.00 Mr. Gaga

21 Kasım

19.00 Bu Beni Biraz Korkutuyor

22 Kasım

19.00 Sevgilimi Ben Vurdum

21.00 Şimdi Kim Sevecek Beni?

23 Kasım

15.00 Kağıt Bebekler

24 Kasım

15.00 Taçsız Kraliçe

27 Kasım

19.00 Bu Beni Biraz Korkutuyor

28 Kasım

19.00 Kağıt Bebekler

29 Kasım

19.00 Sevgilimi Ben Vurdum

21.00 Taçsız Kraliçe

Bu Beni Biraz Korkutuyor

Bu Beni Biraz Korkutuyor

Kağıt Bebekler

Kağıt Bebekler

Sevgilimi Ben Vurdum

Sevgilimi Ben Vurdum

Taçsız Kraliçe

Taçsız Kraliçe

Mr. Gaga

Mr. Gaga

Şimdi Kim Sevecek Beni?

Şimdi Kim Sevecek Beni?

Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann

Gerçekliğin peşine düşerken insanı odağına almayı bir an olsun bırakmayan belgesel yapımcısı ve yönetmen Tomer Heymann’ın filmlerinden retrospektif niteliğinde bir seçki sunuyoruz.

Yönetmen Tomer Heymann ile Söyleşi

Yönetmen Tomer Heymann ile Söyleşi

Pera Film, gerçekliğin peşine düşerken insanı odağına almayı bir an olsun bırakmayan belgesel yapımcısı ve yönetmen Tomer Heymann’ın filmlerinden retrospektif niteliğinde bir seçki sunuyor. Seçilmiş Aileler: Tomer Heymann programı, yönetmenin altı filmine odaklanıyor ve içinde doğup büyüdüğümüz aile kavramını, seçtiğimiz aileleri ve bir aradalıktan doğan duyguları dürüst ve hassas bir yaklaşımla ele alan belgesellerden oluşuyor.

Zamane Öyküleri: Felis <br> Hande Ortaç

Zamane Öyküleri: Felis
Hande Ortaç

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Hande Ortaç’ın öyküsü “Felis” ile devam ediyor! Bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.

Kartpostal Çıplakları

Kartpostal Çıplakları

Çıplaklığın seyirlik halleri, Osmanlı’nın dünyasına resimlerden önce kartpostallarda ulaşır. 1890’lardan itibaren ve özellikle 1910’larda, II. Meşrutiyet’in ilanından sonraki yıllara rastlayan dönemde elden ele, kentten kente dolaştığı anlaşılmaktadır.

Coğrafya

Coğrafya

Sergi, “Balkanlar” olarak bilinen bölge ülkelerinden farklı kuşaklardan sanatçı ve sanatçı gruplarına odaklanıyor ve bölgenin kaçınılmaz olarak akla gelen siyasi çağrışımları göz önünde bulundurulmaksızın bir doğa olayı üzerinden biçimleniyor.