Jacky Klein: "Halı, Zevk ve Oyuncak Ayılar: Grayson Perry'nin Dünyasını Keşfetmek"

Galeri Konuşması

11 Haziran 2015 / 19:00

Sanat tarihçisi ve yazar Jacky Klein, Pera Müzesi ve British Council işbirliğiyle düzenlenen Grayson Perry: Küçük Farklılıklar sergisi kapsamında Grayson Perry'nin sanatsal pratiğine odaklanan bir konuşma gerçekleştirecek. Sergi kataloğu için Perry'yle özel bir söyleşi de gerçekleştirmiş olan Klein, sanatçının kariyerindeki kilit işlerden bahsedecek; özellikle de din, sınıf, cinsiyet ve tüketim kültürü gibi işlerinde tekrar eden temalara odaklanacak.

Jacky Klein bir sanat tarihçisi, yazar ve yayımcı. Sanat yayımcılığına geçmeden önce Londra'daki Tate, Barbican, Courtauld ve Hayward galerilerinde küratör olarak çalıştı. Thames & Hudson ve Phaidon Press'teki editörlük deneyiminin ardından Tate Publishing'de Yönetici Editör olarak görev alıyor. Kitapları arasında Grayson Perry'nin ilk monografisi (Thames & Hudson, 2009; gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 2013) ve What is Contemporary Art? A Children's Guide (2012) bulunuyor. Yanı sıra radyo programları yapıyor, kısa filmler çekiyor ve modern ve çağdaş sanat üzerine dersler veriyor.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.
Konuşma dili İngilizce olup, Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır.

Bu etkinlik British Council'in katkılarıyla gerçekleşmektedir.

Grayson Perry

Pera Müzesi, günümüz çağdaş sanatının en sıra dışı ve ikonik isimlerinden, 2003 yılı Turner Ödülü sahibi Grayson Perry’nin (d. 1960) yapıtlarını sergiledi.

Grayson Perry

Barbara Hammer’dan Sanatın İfade Gücü Üzerine

Pera Film’in Amerikan deneysel sinemasının öncü kadın sanatçılarından Barbara Hammer’ın film ve videolarından retrospektif niteliğinde sunduğu Barbara Hammer
Beden Politikaları programı 19 Nisan - 25 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Bir Yıldız Moran retrospektifi niteliğindeki Zamansız Fotoğraflar sergisinin belki de en merak uyandıran bölümü yirmi fotoğraftan oluşan portre seçkisi. Bu yirmi yüzün her biri başka yöne bakıyor, her birinin hikayesi bambaşka…