Jacky Klein: "Halı, Zevk ve Oyuncak Ayılar: Grayson Perry'nin Dünyasını Keşfetmek"

Galeri Konuşması

11 Haziran 2015 / 19:00

Sanat tarihçisi ve yazar Jacky Klein, Pera Müzesi ve British Council işbirliğiyle düzenlenen Grayson Perry: Küçük Farklılıklar sergisi kapsamında Grayson Perry'nin sanatsal pratiğine odaklanan bir konuşma gerçekleştirecek. Sergi kataloğu için Perry'yle özel bir söyleşi de gerçekleştirmiş olan Klein, sanatçının kariyerindeki kilit işlerden bahsedecek; özellikle de din, sınıf, cinsiyet ve tüketim kültürü gibi işlerinde tekrar eden temalara odaklanacak.

Jacky Klein bir sanat tarihçisi, yazar ve yayımcı. Sanat yayımcılığına geçmeden önce Londra'daki Tate, Barbican, Courtauld ve Hayward galerilerinde küratör olarak çalıştı. Thames & Hudson ve Phaidon Press'teki editörlük deneyiminin ardından Tate Publishing'de Yönetici Editör olarak görev alıyor. Kitapları arasında Grayson Perry'nin ilk monografisi (Thames & Hudson, 2009; gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 2013) ve What is Contemporary Art? A Children's Guide (2012) bulunuyor. Yanı sıra radyo programları yapıyor, kısa filmler çekiyor ve modern ve çağdaş sanat üzerine dersler veriyor.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.
Konuşma dili İngilizce olup, Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır.

Bu etkinlik British Council'in katkılarıyla gerçekleşmektedir.

Grayson Perry

Pera Müzesi, günümüz çağdaş sanatının en sıra dışı ve ikonik isimlerinden, 2003 yılı Turner Ödülü sahibi Grayson Perry’nin (d. 1960) yapıtlarını sergiledi.

Grayson Perry

Mütevazı Bir Evrenin Ontolojisi

Dört bölümlük ‘Söylenen Şeyler’ yazı serisinin sonuna geldik – bu hafta çömleğin kendisi dile geliyor, ve söyleyecek çok şeyi var!

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar  <br> Fred Wilson

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar
Fred Wilson

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor.

Kurum Kurum Galatasaray | Besim F. Dellaloğlu

İstanbul tek bir şehir midir? Paris’in üniversitelerinin numaralandırılması gibi bir gün İstanbul da birkaç parçaya bölünüp numaralandırılır mı? Bunlar çok zor sorular!