Jacky Klein: "Halı, Zevk ve Oyuncak Ayılar: Grayson Perry'nin Dünyasını Keşfetmek"

Galeri Konuşması

11 Haziran 2015 / 19:00

Sanat tarihçisi ve yazar Jacky Klein, Pera Müzesi ve British Council işbirliğiyle düzenlenen Grayson Perry: Küçük Farklılıklar sergisi kapsamında Grayson Perry'nin sanatsal pratiğine odaklanan bir konuşma gerçekleştirecek. Sergi kataloğu için Perry'yle özel bir söyleşi de gerçekleştirmiş olan Klein, sanatçının kariyerindeki kilit işlerden bahsedecek; özellikle de din, sınıf, cinsiyet ve tüketim kültürü gibi işlerinde tekrar eden temalara odaklanacak.

Jacky Klein bir sanat tarihçisi, yazar ve yayımcı. Sanat yayımcılığına geçmeden önce Londra'daki Tate, Barbican, Courtauld ve Hayward galerilerinde küratör olarak çalıştı. Thames & Hudson ve Phaidon Press'teki editörlük deneyiminin ardından Tate Publishing'de Yönetici Editör olarak görev alıyor. Kitapları arasında Grayson Perry'nin ilk monografisi (Thames & Hudson, 2009; gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 2013) ve What is Contemporary Art? A Children's Guide (2012) bulunuyor. Yanı sıra radyo programları yapıyor, kısa filmler çekiyor ve modern ve çağdaş sanat üzerine dersler veriyor.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.
Konuşma dili İngilizce olup, Türkçe ardıl çeviri yapılacaktır.

Bu etkinlik British Council'in katkılarıyla gerçekleşmektedir.

Grayson Perry

Pera Müzesi, günümüz çağdaş sanatının en sıra dışı ve ikonik isimlerinden, 2003 yılı Turner Ödülü sahibi Grayson Perry’nin (d. 1960) yapıtlarını sergiledi.

Grayson Perry

Yüz Yüze

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur.