Burak Göral’la Çocuklar için Film Seçme Rehberi

Atölye

9 Nisan 2016 / 13:00

Pera Film, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 35. İstanbul Film Festivali kapsamında sinema dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek bir dizi etkinlik sunuyor. “Burak Göral’la Çocuklar için Film Seçme Rehberi” adlı atölye 9 Nisan Cumartesi günü 13:00’da gerçekleşiyor.

Sinema çocuklarımız için sadece bir eğlence aracı değil, hayatı daha iyi anlamalarına yardımcı da olabilecek bir araç. Peki, onları doğru filmlerle nasıl buluşturacağız? Hangi çağlarında hangi filmleri izleteceğiz? Yaşlarına uygun olmayan ya da iç dünyalarına pozitif etki sağlamayan filmleri nasıl ayırt edeceğiz? Film eleştirmeni ve senarist Burak Göral’ın “çocuk ve sinema” üzerine anlatacaklarına kulak verin...

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize. 

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin sergiler ekibinden Begüm Akkoyunlu ve Tania Bahar ilk açıldığımız günden bu yana süregelen ve artık bir gelenek halini alan “Genç Sergiler”in hikâyesini Pera Müzesi Blog için anlatıyor!

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.