Burak Göral’la Çocuklar için Film Seçme Rehberi

Atölye

9 Nisan 2016 / 13:00

Pera Film, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 35. İstanbul Film Festivali kapsamında sinema dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek bir dizi etkinlik sunuyor. “Burak Göral’la Çocuklar için Film Seçme Rehberi” adlı atölye 9 Nisan Cumartesi günü 13:00’da gerçekleşiyor.

Sinema çocuklarımız için sadece bir eğlence aracı değil, hayatı daha iyi anlamalarına yardımcı da olabilecek bir araç. Peki, onları doğru filmlerle nasıl buluşturacağız? Hangi çağlarında hangi filmleri izleteceğiz? Yaşlarına uygun olmayan ya da iç dünyalarına pozitif etki sağlamayan filmleri nasıl ayırt edeceğiz? Film eleştirmeni ve senarist Burak Göral’ın “çocuk ve sinema” üzerine anlatacaklarına kulak verin...

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Deniz Hamamları

Evliya Çelebi’nin ünlü eseri Seyahatname’den anlaşıldığı üzere deniz hamamlarının geçmişi 17. yüzyıla dayanır, kabul görerek yaygınlaşması ise Batılılaşmanın da etkisiyle 19. yüzyılın ortalarını bulur.

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Sonsuz Paris (1959-1965)

1960’lı yıllarda, Alberto Giacometti yaşadığı kente, Paris’e, sokaklarını, kafelerini, atölyesini ya da karısı Annette’in dairesi gibi daha özel yerleri çizerek saygısını sunmuştur, bu çizimler onun en son kitabını oluşturacaktır: Paris sans fin (Sonsuz Paris).