Ölümünün 20. Yıl Dönümünde Bekir Sıdkı Sezgin

Anma Etkinliği

1 Aralık 2016 / 19:30

Pera Müzesi, Bekir Sıdkı Sezgin’in ölümünün 20. yıl dönümünde sanatçıyı ve eserlerini anmak için İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle özel bir etkinlik düzenliyor. Türk musikisinde klasik üslûbun en önemli temsilcilerinden biri olan Bekir Sıdkı Sezgin’in yaşamından kesitlerin yeni görüntülerle yansıtılacağı ve eserlerinden örneklerin sunulacağı etkinlik, 1 Aralık Perşembe günü saat 19:30’da.

Bekir Sıdkı Sezgin hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

“İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMAR)” hakkında
Osmanlı’dan günümüze ve dünya kültür mirasına devredilmiş olan, Türk musikisinin gelişim çizgisinde ve ülkenin kültür-sanat yaşamında belirleyici bir yer tutan Darülelhan adlı ilk resmi müzik kurumu, I. Dünya savaşı yıllarında kurulmuştur. Sırasıyla Belediye Konservatuarı’na ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na dönüştürülen kurumun çalışmalarının günümüzdeki vârisi, 2011 yılında İ.Ü. Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulmuş olan OMAR’dır.

OMAR’ın bünyesinde görevlendirilmiş olan ve geçmişte çok değerli şefler ve sanatkârların katılımıyla, müzik tarihimizin önemli bir icra topluluğu olarak zihinlere yerleşen Türk Müziği İcra Heyeti ise, OMAR kurulduğundan itibaren Gönül Paçacı’nın yönetiminde çalışmaya devam etmektedir.

Saz Sanatkârları
Fatih Ovalı - Tanbur
Bilen Işıktaş - Ud
Nağme Yarkın – Klasik Kemençe
Burak Malçok – Ney
Mustafa Dedeoğlu – Kanun
Gözde Çolak – Kudüm

Ses Sanatkârları
Gönül Paçacı
Oya İşboğa
Işık Ersin
Rıdvan Aydınlı

Konuk Sanatçılar
Kudsi Sıdkı Sezgin
Derya Türkan
Özer Özel
Aslıhan Özel

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Cindy Sherman Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Cindy Sherman hakkında!

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh <br> Aşkın Güngör

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh
Aşkın Güngör

En çok çocukları öldürmekten haz duyuyorum. Etleri kesilip göğüs kafesleri kırılırken hep aynı şekilde bağırıyorlar: “ANNE!BABA! ANNEEEE! BABAAAA!”

Viyana'dan Dönüş

Józef Brandt, 17. yüzyıl Polonya’sına büyük ilgi duymuştur. En sevdiği temalar arasında savaş sahnelerinin yanı sıra muharebenin öncesi ve sonrasını ele alan gündelik yaşam sahneleri bulunmaktadır.