Ölümünün 20. Yıl Dönümünde Bekir Sıdkı Sezgin

Anma Etkinliği

1 Aralık 2016 / 19:30

Pera Müzesi, Bekir Sıdkı Sezgin’in ölümünün 20. yıl dönümünde sanatçıyı ve eserlerini anmak için İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle özel bir etkinlik düzenliyor. Türk musikisinde klasik üslûbun en önemli temsilcilerinden biri olan Bekir Sıdkı Sezgin’in yaşamından kesitlerin yeni görüntülerle yansıtılacağı ve eserlerinden örneklerin sunulacağı etkinlik, 1 Aralık Perşembe günü saat 19:30’da.

Bekir Sıdkı Sezgin hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

“İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMAR)” hakkında
Osmanlı’dan günümüze ve dünya kültür mirasına devredilmiş olan, Türk musikisinin gelişim çizgisinde ve ülkenin kültür-sanat yaşamında belirleyici bir yer tutan Darülelhan adlı ilk resmi müzik kurumu, I. Dünya savaşı yıllarında kurulmuştur. Sırasıyla Belediye Konservatuarı’na ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na dönüştürülen kurumun çalışmalarının günümüzdeki vârisi, 2011 yılında İ.Ü. Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulmuş olan OMAR’dır.

OMAR’ın bünyesinde görevlendirilmiş olan ve geçmişte çok değerli şefler ve sanatkârların katılımıyla, müzik tarihimizin önemli bir icra topluluğu olarak zihinlere yerleşen Türk Müziği İcra Heyeti ise, OMAR kurulduğundan itibaren Gönül Paçacı’nın yönetiminde çalışmaya devam etmektedir.

Saz Sanatkârları
Fatih Ovalı - Tanbur
Bilen Işıktaş - Ud
Nağme Yarkın – Klasik Kemençe
Burak Malçok – Ney
Mustafa Dedeoğlu – Kanun
Gözde Çolak – Kudüm

Ses Sanatkârları
Gönül Paçacı
Oya İşboğa
Işık Ersin
Rıdvan Aydınlı

Konuk Sanatçılar
Kudsi Sıdkı Sezgin
Derya Türkan
Özer Özel
Aslıhan Özel

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon alınmamaktadır.

Viyana'dan Dönüş

Viyana'dan Dönüş

Józef Brandt, 17. yüzyıl Polonya’sına büyük ilgi duymuştur. En sevdiği temalar arasında savaş sahnelerinin yanı sıra muharebenin öncesi ve sonrasını ele alan gündelik yaşam sahneleri bulunmaktadır. 

Haliç

Haliç

Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta. 

Giacometti Paris’te

Giacometti Paris’te

Serginin ikinci bölümü Alberto Giacometti’nin 1922-1935 arasında, Post-Kübist sanatçılar ve Gerçeküstücü akımla ilişkisi, Paris’te yaptığı önemli bir heykel grubu, Paris’teki ilk yıllarını ve dönemin sanat sahnesinde oynadığı belirleyici rolü açığa vuruyor.