Arzuyu İnşa Etmek
Jasmina Cibic

Sanatçı Konuşması

5 Mayıs 2017 / 18:30

Pera Müzesi, Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisi kapsamında, sanatçılardan Jasmina Cibic ile bir konuşma gerçekleştiriyor. Konuşma, sergide yer alan Pavyon ve Arzuyu İnşa Etmek işlerinin yanı sıra, sanatçının diğer işlerinden de örnekler sunarak eserlerinde ön plana çıkan ulus inşası ve iktidarın temsiliyle ilişkilenmesi gibi temalara odaklanacak.

Cibic kendine özgü bir dil yaratabilen genç kuşak Sloven sanatçılardan biridir. Eserleri mekân ve bağlam ile belirlenir, performatif bir nitelik taşır ve var olan bir çevreyle onun siyasetini yeniden değerlendirmek için geniş bir eylem, medya ve teatral taktik manzumesinden yararlanır. Sanatçının sanatsal deneylerinin ana unsurunu, sanat eserinin parçalarına ayrılması ve analiz edilmesi, sanatsal temsilin ve bunun izleyenle ilişkisinin sorgulanması oluşturur; bu bakımdan sanatçı, sorguladığı sistemin içinde faaliyet gösterir.

Sloven sanatçı Jasmina Cibic, 1979 yılında Lübliyana’da doğar. Kariyeri boyunca çeşitli uluslararası kurumlarda çok sayıda sergi düzenler. Seçili sergileri arasında: MSU Zagreb, MSU Belgrad, Ludwig Müzesi Budapeşte, MNHA Lüksemburg ve California College of the Arts bulunur. Son dönemde filmleri Pula Film Festivali, HKW Berlin, Les Rencontres Internationales Paris ve Dokfest Kassel ve Kopenhag Uluslararası Film Festivali’nde gösterilmiştir.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek etkinlik ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili İngilizcedir, Türkçe simültane çeviri olacaktır.

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava

Pera Müzesi, Ali Akay ve Alenka Gregorič küratörlüğünde gerçekleşen Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisinde, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan çağdaş sanatçıları ağırladı.

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava

Hafıza  Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Hafıza Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Her hafıza bir iç hikâyeyi anlatır; her koleksiyonun da bir iç hikâyesi vardır. Koleksiyon; sanatçı, izleyici, koleksiyoner gibi pek çok farklı hafızanın, hikâyenin birbiri içine geçtiği yerdir.

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?

Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle! “The Komodo Ejderha”

Pera Öğrenme’nin Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi sergisi kapsamında ve müzik terapisti Danny Lundmark eğitmenliğinde gerçekleştirilen, 7-14 yaş grubuna yönelik “Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle!” atölyesinde çocuklar kendi şarkılarını bestelediler!