Caden Manson
"Aracı Olan Bedenler: Big Art Group’un Tarihi"

Sanatçı Konuşması

23 Ocak 2016 / 14:30

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi sergisine paralel düzenlenen “Müzik Bedende” etkinlik programı kapsamında, biriken işbirliğiyle performans sanatını diğer sanat disiplinleriyle ilişkileri ve işbirlikleri çerçevesinde değerlendirmeyi hedefleyen bir konuşma serisi düzenleniyor. Bu kapsamda Big Art Group’un kurucularından Caden Manson, Pera Müzesi’nde 23 Ocak Cumartesi günü saat 14:30’da "Aracı Olan Bedenler: Big Art Group’un Tarihi" başlıklı bir konuşma gerçekleştiriyor. Big Art Group, 1999’da Caden Manson ve Jemma Nelson tarafından kurulan New York kökenli bir deneysel performans topluluğu. Performans, film ve görsel sanatlar arasındaki sınırları dili ve çeşitli iletişim araçlarını kullanarak aşmayı hedefleyen Big Art Group, kültürlerarası etkileşime odaklanıp metin, teknoloji ve deneysel iletişim yöntemlerini kullanarak yenilikçi performanslar ortaya koyuyor.

Caden Manson hakkında

Caden Manson bigartgroup.com’un eş kurucusu, contemporaryperformance.com’un editörü, New York’ta gerçekleşen Special Effects Festival’in küratörü, performans ve video sanatçısı ve profesör. Jemma Nelson ile birlikte gerçekleştirdikleri on sekiz Big Art Group prodüksiyonu, otuz farklı ülkede gerçekleştirildi. Manson’ın video yerleştirmeleri Avusturya, Almanya, New York ve Portland’da gösterildi; PAIN KILLER başlıklı performansı Berlin, Singapur ve Vietnam’da gerçekleştirildi; Berlin, Roma, Paris, Montreal, New York ve Bern’de dersler verdi; performans topluluğu Vienna Festival, Festival d’Automne a Paris, Hebbel Am Ufer, Rome’s La Vie de Festival, Wexner Center for the Arts ve Aborns Art Center tarafından desteklendi. Yazıları PAJ, Theater Magazine ve Theater der Zeit gibi yayımlarda yer aldı.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek ücretsiz etkinlik için yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili İngilizcedir, simültane tercüme yapılacaktır.


işbirliğiyle

Süreli Sergi

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil

Pera Müzesi, video sanatının pop müzik ile ilişkisini ele alan ve aralarındaki etkileşimlere odaklanan Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi başlıklı bir sergi sundu.

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil

Müzemizin cephesinde yer alan dev boyutlu fotoğrafı fark ettiniz mi?

Müzemizin cephesinde yer alan dev boyutlu fotoğrafı fark ettiniz mi?

Müzemizin cephesinde yer alan dev boyutlu fotoğrafı fark ettiniz mi? “Balkanlardan Gelen Soğuk Hava” sergisi kapsamında sergide yer alan sanatçıların eserlerini paylaşmaya devam ediyoruz. 

#MisafirYazılar Veri Girişi: Sevgi ve Korku Üzerine

#MisafirYazılar Veri Girişi: Sevgi ve Korku Üzerine

Bilgisayarları beni kızdıran, güldüren dostlarım gibi görüyorum. Bu yüzden Behar’ın koca bir salonda dans ederek temizlik yapan robotlarını görünce, hem ıssız bir odada yalnız kaldıklarını görüp üzüldüm, hem de neşeyle dans etmelerinden keyiflerinin yerine olduğunu hissedip sevindim.

Etel Adnan

Etel Adnan

1925 yılında Beyrut’ta dünyaya gelen Etel Adnan’ı anlatmaya tüm söyleşilerinde kendinden bahsederken kullandığı ilk cümleleri alıntılayarak başlamalı: “Annem İzmirli bir Rum. Babam Şamlı bir Osmanlı kurmay subayı.”