Damir İmamović

Konser

20 Ekim 2017 / 20:00

Pera Müzesi, Bosna-Sancak Kültür Günleri II kapsamında hazırlanan “Bosna Ezgileri” başlıklı Pera Film programına paralel bir Damir İmamović konseri gerçekleştiriyor.

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen programda gösterilecek “Sevdah” filmi, izleyicileri ortak arkadaşları Farah’ın ölümüyle yan yana gelen müzisyen Damir İmamović ve yönetmen Marina Andree Škop’un anılar ve keşiflerle dolu müzikal yolcuğuna konuk ediyor. Filmin başrol oyuncusu Damir İmamović, gösterimden önceki gün müzik meraklılarıyla buluşuyor.

Damir Imamović 1978 yılında Saraybosna’da (Bosna Hersek) dünyaya geldi. Çocukluğundan beri müziğe ilgisi olsa da, kendini müziğe tam olarak felsefe okuduktan sonra adadı. 2004’te Farah Tahirbegović ile büyükbabası ve en önemli “sevdah” icracılarından Zaim Imamović’in monografisi üzerine çalıştı. O kitap sayesinde sevdah ve profesyonel müzik dünyasıyla tanıştı; kısa zamanda kendi repertuarını geliştirip performanslar sergilemeye başladı.

Etkinlik indirimli müze bileti (10 TL) ile izlenebilir. Yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Biletler tükendi - İlginize teşekkür ederiz.

iş birliğiyle

desteğiyle

Dünyanın En Yalnız Katı Meyve Sıkacağı

Tüketimci kültürü eleştiren bu eserden yola çıkarak Harun Çırak’tan bu şeylerin neler söylediklerini, nasıl söylendiklerini hayal etmesini istedik. Dört bölümlük “Söylenen Şeyler” yazı serisinin ilk bölümde hevesle satın alındıktan sonra bir köşeye fırlatılan meyve sıkacağına kulak kabartıyoruz…

Bergman’da Yüzler/ Aynalar/ İllüzyonlar

Şöyle bir proje hayal edin: Birisi çıkıp, Bergman filmlerinde, perdede yüzlere yakın plan yapılan dakikaları saysın, sonra da bu sayıyı onun tüm filmlerinin süresine oranlasın. Benim hissim o ki, ortaya hiç de azımsanamayacak büyüklükte bir oran çıkacaktır.

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.