Elektronik Köprüler
RAW (Selçuk Artut, Alp Tuğan)

Performans

25 Ekim 2019 / 20:00

Pera Müzesi “Elektronik Köprüler” başlıklı konuşma ve performans serisiyle, bu kez elektronik müziğin etkileşime geçtiği diğer alanları keşfe çağırıyor!

İstanbul’da kurulan müzik kolektifi ÆVOM iş birliğiyle hayat geçirilen “Elektronik Köprüler”, teknoloji, edebiyat, sinema, çevre, psikoloji, sosyoloji, bilgisayar oyunları, politika, kentsel dönüşüm, doğa ve felsefe gibi elektronik müziğin beslendiği ve etkileşime geçtiği farklı mesele ve alanları odağına alıyor. Serinin Ekim ayı etkinliğinde RAW (Selçuk Artut, Alp Tuğan) canlı kodlama üzerine gerçekleştirecekleri konuşmanın ardından bir performansla dinleyici karşısında olacak.

18:30     Konuşma
20:00     Performans

Pera Café’de gerçekleştirilen performans ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır, yerler sınırlıdır.

RAW yaratıcılığı kendine özgü yöntemlerle ifade etmek için yola çıkmış bir ses ve görüntü grubudur. Kullandıkları ses ve görüntü ham maddelerini eş zamanlı olarak programlayarak (live-coding) canlı performansa dönüştüren ekip Selçuk Artut (Replikas) ve Alp Tuğan’dan oluşmaktadır.

Selçuk Artut, İstanbul’da yaşamaktadır. Artut, zamanının çoğunu insan-teknoloji ilişkisi hakkında felsefi düşüncelere ayırmaktadır. Dört kitabı bulunan yazarın sanatsal faaliyetleri ağırlıklı olarak teknolojik uygulamalara dayanan güncel sanat pratikleri üzerine yoğunlaşmaktadır. Eserleri ICA Londra, İstanbul Bienali, Moving Image NY, Art Hong Kong’da sergilenmiştir.

Artut, lisans derecesini Koç Üniversitesi’nde; yüksek lisansını Londra Middlesex Üniversitesi Ses Sanatları Bölümü’nde tamamladı ve doktorasını İsviçre’de Medya İletişim Felsefesi üzerine gerçekleştirdi. Artut ayrıca İstanbul merkezli Replikas isimli Post-Rock Avangard müzik grubunun üyesidir.

Alp Tuğan, İstanbul’da yaşamını sürdüren bir etkileşim ve ses tasarımcısıdır. Tugan yüksek lisansını Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde tamamladı. Tugan, 2011 yılından bu yana Selçuk ARTUT ile birlikte, yazılım ve donanım bileşenlerini içeren bir İnteraktif Sistem oluşturmaya odaklanan Filika Interactive’in kurucu ortağıdır. Tuğan ayrıca Özyeğin Üniversitesi’nde Etkileşim Tasarımı dersleri vermektedir.

ÆVOM nedir?
ÆVOM İstanbul’da kurulan, farklı mekânlarda kültür sanat ve müzik etkinlikleri gerçekleştiren sınırsız ve aidiyetsiz bir kolektiftir.

İdeoloji

İdeoloji

Sergi, “Balkanlar” olarak bilinen bölge ülkelerinden farklı kuşaklardan sanatçı ve sanatçı gruplarına odaklanıyor ve bölgenin kaçınılmaz olarak akla gelen siyasi çağrışımları göz önünde bulundurulmaksızın bir doğa olayı üzerinden biçimleniyor.

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Pascal Sebah

1857’de Beyoğlu Postacılar Caddesi’nde “El Chark Societe Photograhic” adlı bir stüdyo açan levanten kökenli Pascal Sébah, 1860 yılında fotoğraf tekniğini iyi bilen ve bu alanda Paris’te çalışmalar yapmış A. Laroche adında bir Fransızla birlikte çalışmalarını sürdürmek üzere Rus Elçiliği’nin bitişiğindeki stüdyosuna taşınır...

Esir Sultan

Esir Sultan

Yunanlıların Türk boyunduruğunu kırmak için yürüttükleri savaş Avrupa tarafından yakından takip ediliyordu. Romantizmin hakim olduğu bu çağda, Yunanistan’ın çevresinde 1821 ile 1832 arasında gelişen olaylar ulusal bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmişti.