Elektronik Köprüler
Utkanj

Çevrimiçi Performans

14 Ocak 2021

Pera Müzesi “Elektronik Köprüler” başlıklı konuşma ve performans serisiyle, bu kez elektronik müziğin etkileşime geçtiği diğer alanları keşfe çağırıyor!

İstanbul’da kurulan müzik kolektifi ÆVOM iş birliğiyle hayat geçirilen “Elektronik Köprüler”, teknoloji, edebiyat, sinema, çevre, psikoloji, sosyoloji, bilgisayar oyunları, politika, kentsel dönüşüm, doğa ve felsefe gibi elektronik müziğin beslendiği ve etkileşime geçtiği farklı mesele ve alanları odağına alıyor. Serinin ilk çevrimiçi etkinliğinde Emre Karacaoğlu’nun konuşmasının ardından Utkanj ambient müziğe odaklanan bir performans gerçekleştirecek.

19:00     Konuşma
19:30     Performans

Etkinlik kaydına YouTube üzerinden erişilebilir.

Utkanj, 2014’ten bu yana İstanbul’un çeşitli mekanlarında farklı müzik stilleri üzerine performanslar sergilerken, radyo hayatına da Radyo Modyan üzerinden yayın yapan Aporia adlı programıyla devam ediyor. Mekan ve ses ilişkisi üzerine temellendirdiği seti, ağırlıklı olarak elektro akustik, ambient, drone ve noise gibi stillerden oluşuyor.

ÆVOM nedir? ÆVOM İstanbul’da kurulan, farklı mekânlarda kültür sanat ve müzik etkinlikleri gerçekleştiren sınırsız ve aidiyetsiz bir kolektiftir.

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar  <br> Fred Wilson

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar
Fred Wilson

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor.

Deniz Hamamları

Evliya Çelebi’nin ünlü eseri Seyahatname’den anlaşıldığı üzere deniz hamamlarının geçmişi 17. yüzyıla dayanır, kabul görerek yaygınlaşması ise Batılılaşmanın da etkisiyle 19. yüzyılın ortalarını bulur.