Etel Adnan: Müzik İçin Yazmak
Gavin Bryars, Serhan Ada

Çevrimiçi Söyleşi

24 Haziran 2021 / 16:00

Pera Müzesi, ressam, yazar ve şair Etel Adnan'ın yüz yıla yaklaşan yaşamının tüm üretim dönemlerini kapsayan “İmkânsız Eve Dönüş” sergisi kapsamında bir dizi sohbet etkinliği gerçekleştiriyor. Serinin ikinci etkinliğinde Gavin Bryars ve Serhan Ada, sanatçının edebiyat ve müzikle kurduğu ilişkiyi ele aldıkları bir çevrimiçi sohbet gerçekleştirecekler.

Sekiz şiiri bir araya getirdiği Adnan Songbook’un yaratıcısı, İngiliz besteci ve müzisyen Gavin Bryars’ın konuk olacağı söyleşide Bryars, Etel Adnan’ın yazıları ile kurduğu derin ilişkiden, edebiyat ve müzik alanında birlikte hayata geçirdikleri projelerden söz edecek. Sohbet, Etel Adnan’ı resimleri kadar yazıları üzerinden de incelemiş olan, en değerli yapıtlarından Arap Kıyameti ve yakında yayımlanacak derleme kitabı için üç düz yazısını Türkçe’ye kazandıran, serginin eş küratörü Serhan Ada eşliğinde gerçekleşecek.

Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek etkinliğin dili İngilizcedir; Türkçe simültane çeviri yapılacaktır. Katılım için rezervasyon gereklidir.

Rezervasyon formu

Turquerie

14. yüzyılda Balkanlar’a giren, 15. yüzyılda Konstantinopolis’i fetheden, 16. yüzyılda Viyana kapılarına dayanan Osmanlı İmparatorluğu, uzun süre Avrupa’nın korkulu rüyası olmuştur. Ancak 17. yüzyıl sonlarına gelindiğinde imparatorluğun genişlemesi durmuştu.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı.

Mostar’ın 8 Sorununa 8 GIF

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle yeni bir yazı dizisine başlıyor. “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.