Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley

Küratörlerle Sergi Turu

6 Ekim 2016 / 18:30

Pera Müzesi 8 Eylül – 16 Ekim tarihleri arasında düzenlediği Katherine Behar: Veri Girişi sergisi kapsamında, serginin küratörleri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley ile bir tur gerçekleştiriyor.

Fatma Çolakoğlu hakkında
Fatma Çolakoğlu Emerson College'da Film Yönetmenliği ve Sinema Tarihi dallarında lisans eğitiminin ardından yüksek lisansını Goldsmiths College'da Tiyatro Yönetmenliği üzerine yaptı. İstanbul Modern’de sinema programını başlattı. Ulya Soley ile kurduğu küratör ikilisi Maybe Art Projects kapsamında projeler yürütüyor. 2008’den bu yana Pera Müzesi’nde film ve video programlarının küratörlüğünü ve iletişim programlarının yöneticiliğini yapıyor.

Ulya Soley hakkında
Ulya Soley McGill Üniversitesi’nde Sanat Tarihi ve Psikoloji dallarında eğitimini tamamladı. Yakın zamanda Proto5533’ün genç küratörler programı kapsamında Stereo-Gerçeklik sergisinin küratörlüğünü yaptı. Aylık yayınlanan Istanbul Art News’a katkıda bulunuyor. Fatma Çolakoğlu ile kurduğu küratör ikilisi Maybe Art Projects kapsamında projeler yürütüyor. Pera Müzesi’nde proje yöneticisi ve koleksiyon sorumlusu olarak çalışıyor.

Rehberli Tur Ücreti: 30 TL (Pera Müzesi Dostları için ücretsiz)
Kontenjanımız sınırlıdır.
Tura katılmak için
resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden veya (0)212 334 99 24 numaralı telefondan rezervasyon yaptırmanızı rica ederiz.

Katherine Behar: Veri Girişi

New York’ta yaşayan, heykel, performans ve video alanlarında çalışan sanatçı Katherine Behar’ın pratiğine genel bir bakış sunan sergi, insan ve teknolojinin, karmaşık ve bazen de isyan niteliğindeki bir arada yaşama yollarını konu etti ve çalışan bedenlerin tekrarlayıp duran ağır işlere nasıl karşı koyabileceklerini ele aldı.

Katherine Behar: Veri Girişi

Mostar’ın 8 Sorununa 8 GIF

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle yeni bir yazı dizisine başlıyor. “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Ay Havuzu <br>  Işın Beril Tetik

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Ay Havuzu
Işın Beril Tetik

Ela bir yıl önce, yedi dakikalığına ölmüştü. Küçük kardeşinin parktaki kum havuzunun içinde neşeyle oyun oynayışını seyrederken gelmişti ölüm ona. Tüm dünyasını bembeyaz yakıcı bir ışıkla kaplayan ani bir ışıma, bir canavarın kükreyişini andıran zalim bir gümbürtü…

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

1699’dan 1737’deki ölümüne kadar İstanbul’da yaşayan Valenciennes’li ressam Jean-Baptiste Vanmour’un eserleri arasında Avrupalı elçilerin kabul törenlerini betimleyen seriler özel bir yere sahiptir.