Istanbul Unbound 2021: Environmental Approaches to the City

Çevrimiçi Konferans

8 - 11 Nisan 2021

İstanbul’un kentsel peyzajına yeni yaklaşımlar getirmeyi; çevre tarihi, politik ekoloji ve eleştirel sanat çalışmaları alanından interdisipliner katkılarla, İstanbul’un insanları, insan olmayanları ve yapısal çevresi arasındaki ilişkileri masaya yatırmayı hedefleyen Istanbul Unbound: Environmental Approaches to the City (Bendine Sığmayan İstanbul: Kente Çevresel Yaklaşımlar) konferansı, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Pera Müzesi ortaklığında, 8–11 Nisan 2021 tarihlerinde çevrimiçi düzenlenecek. Bu uluslararası konferans, Heinrich Böll Stiftung-Türkiye işbirliğiyle; birbuçuk, IstanbuLab, Occupy Climate Change! ortaklıklarıyla ve Avrupa Çevre Tarihi Derneği ile Türkiye Çevre Tarihi Ağı'nın destekleriyle gerçekleşecek.

Konferans dili İngilizcedir, kayıt zorunludur. Lütfen buraya tıklayarak kayıt olun. Konferans başladığında aynı link üzerinden etkinliğe katılabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayın!

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Bir Yıldız Moran retrospektifi niteliğindeki Zamansız Fotoğraflar sergisinin belki de en merak uyandıran bölümü yirmi fotoğraftan oluşan portre seçkisi. Bu yirmi yüzün her biri başka yöne bakıyor, her birinin hikayesi bambaşka…

Gerçekler Acıtır!   Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Gerçekler Acıtır! Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin eserlerinin önemli bir bölümü sosyo-politik, ekonomik ve kültürel çağdaş gerçeklerin çoğunlukla acı verici yönleriyle uğraşıyor, bu konuda bir farkındalık yaratıyor, bize sesleniyor, bizi uyarıyor, tartışma yaratıp bize yeni yorumlar sunuyor.

Akışkan Rego

Akışkan Rego

Her ne kadar Rego, geç de olsa, çağının öncü feministlerinden biri olarak kabul edilmişse de, cinsel akışkanlığı ele alışıyla ilgili çok az şey yazılmıştır. Hatta çizim ve resimlerindeki sado-mazoşist akım, partiarka ile sömürülen kadın arasındaki klasik çatışmanın bir okuması olarak anlaşılmıştır. Türkiye ve Almanya’daki ilk müze sergileri, Rego’nun toplumsal cinsiyet ve kimlik hakkında sanıldığının çok ötesinde akışkan bir anlayışa sahip olduğunu gösteriyor.