Istanbul Unbound 2021: Environmental Approaches to the City

Çevrimiçi Konferans

8 Nisan - 11 Nisan 2021

İstanbul’un kentsel peyzajına yeni yaklaşımlar getirmeyi; çevre tarihi, politik ekoloji ve eleştirel sanat çalışmaları alanından interdisipliner katkılarla, İstanbul’un insanları, insan olmayanları ve yapısal çevresi arasındaki ilişkileri masaya yatırmayı hedefleyen Istanbul Unbound: Environmental Approaches to the City (Bendine Sığmayan İstanbul: Kente Çevresel Yaklaşımlar) konferansı, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Pera Müzesi ortaklığında, 8–11 Nisan 2021 tarihlerinde çevrimiçi düzenlenecek. Bu uluslararası konferans, Heinrich Böll Stiftung-Türkiye işbirliğiyle; birbuçuk, IstanbuLab, Occupy Climate Change! ortaklıklarıyla ve Avrupa Çevre Tarihi Derneği ile Türkiye Çevre Tarihi Ağı'nın destekleriyle gerçekleşecek.

Konferans dili İngilizcedir, kayıt zorunludur. Lütfen buraya tıklayarak kayıt olun. Konferans başladığında aynı link üzerinden etkinliğe katılabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayın!

Kurum Kurum Galatasaray | Besim F. Dellaloğlu

İstanbul tek bir şehir midir? Paris’in üniversitelerinin numaralandırılması gibi bir gün İstanbul da birkaç parçaya bölünüp numaralandırılır mı? Bunlar çok zor sorular!

İzlenimcilik ile Oryantalizm Arasında

On dokuzuncu yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz.

Giacometti’nin Son Yapıtları

Ölümünden önceki yıl, 1965 yılında, Alberto Giacometti New York, Museum of Modern Art’ta, Londra, Tate Gallery’de ve Danimarka, Louisiana Museum of Art’ta büyük başarı kazanan üç kapsamlı retrospektif sergi için çağrılır.