Masalların Masalı: Söz ve Müzik Arasında Bir Yolculuk

Masal Anlatımı

7 Nisan 2023 / 19.30

En son ne zaman masal dinlediniz?
Yoğun tempolu hayatımızda hayal kurmak ve hayretimizi uyandırmak için mola vermeye ne dersiniz?

Pera Müzesi, Paula Rego Hikâyelerin Hikâyesi sergisi kapsamında masal anlatıcısı ve sanat terapisti Judith Liberman’ın anlatımıyla gerçekleşecek “Masalların Masalı: Söz ve Müzik Arasında Bir Yolculuk” etkinliğini sunuyor.

Paula Rego eğitimi için The Slade School of Art’a gittiğinde, hikâye anlatımına karşı koyulan katı kural, aslında kadın sanatçılara ve genel olarak kadınlara karşı önyargının bir yansımasıydı. Kadın hikâyeleri uzun zamandır dedikodu olarak küçümseniyordu fakat Rego, resme kandırmaca hikâyeleme konumunu yeniden kazandırarak önemli bir feminist katkıda bulunmuştu.

Paula Rego’nun hikâyelerinden esinlenen yetişkinlere yönelik, hayal kurmak için bir mola niteliğindeki masal etkinliği, Taner Baba’nın müziği eşliğinde Pera Müzesi Oditoryum’da gerçekleşecek.

125 TL olan biletler Biletix’ten veya etkinlik günü Pera Müzesi resepsiyondan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirimli uygulanmaktadır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Etkinlik yetişkinlere yöneliktir.

Kontenjanımız dolmuştur. Etkinlik günü sınırlı sayıda satışa sunulacak biletler, Pera Müzesi resepsiyonundan temin edilebilir. İlginize teşekkür ederiz.

Judith Liberman Hakkında
Bir masal anlatıcısı ve sanat terapisti. Türkiye’de masal anlatıcılık hareketini yeniden canlandıran isimlerden biri. 1997'den beri masal anlatıyor ve binlerce katılımcıya masal anlatıcılığı eğitimleri veriyor. NTV Radyo’da pek çok değerli konukla “Masal Bu Ya” radyo programını hazırladı ve sundu. Bugün masallarını ve programlarını “Şarkılı Masallar” YouTube kanalında sürdürüyor.

Masal Terapi, Masallarla Yola Çık, Bir Masal İyi Gelir, Önce Hayal, Taş Çorbası (2020), Yolaçık (2021) ve Mutluluk Bir Kıvılcım (2023) kitaplarının da yazarı olan Judith Liberman, dünyanın duyduğu masallar değişirse, dünyanın da değişebileceğine inanıyor.

Paula Rego

Paula Rego, olağanüstü hayal gücüne sahip, kadınların temsil edilme biçiminde devrim yaratan ve doğrularından ödün vermeyen bir sanatçı. Hikâyelerin Hikâyesi, Rego’nun kişisel doğasını ve kök saldığı sosyo-politik bağlamı sergilemekten korkmadan; baskı, iktidar ve kurumsal şiddet ile özgün bir biçimde nasıl yüzleştiğini gösteriyor.

Paula Rego

Isabel Muñoz ile Söyleşi<br> Merve Akar Akgün

Isabel Muñoz ile Söyleşi
Merve Akar Akgün

Isabel Muñoz, dünyanın çeşitli coğrafyalarından insanları ve kültürleri konu alan etkileyici monokromatik portreleriyle tanınan, çalışmaları dünya çapında çok sayıda galeri ve müzede sergilenmiş İspanyol bir fotoğrafçı. Bana göre Muñoz'un fotoğraflarının uluslararası alanda bu denli önem taşımasının başlıca nedeni, özellikle farklı kültürlerin doğasını ve estetiğini yansıtmak üzere çektiği portrelerinde kendini gösteren olağanüstü yeteneği.

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.

Müzemizin cephesinde yer alan dev boyutlu fotoğrafı fark ettiniz mi?

Müzemizin cephesinde yer alan dev boyutlu fotoğrafı fark ettiniz mi? “Balkanlardan Gelen Soğuk Hava” sergisi kapsamında sergide yer alan sanatçıların eserlerini paylaşmaya devam ediyoruz.