Masalların Masalı: Söz ve Müzik Arasında Bir Yolculuk

Masal Anlatımı

7 Nisan 2023 / 19.30

En son ne zaman masal dinlediniz?
Yoğun tempolu hayatımızda hayal kurmak ve hayretimizi uyandırmak için mola vermeye ne dersiniz?

Pera Müzesi, Paula Rego Hikâyelerin Hikâyesi sergisi kapsamında masal anlatıcısı ve sanat terapisti Judith Liberman’ın anlatımıyla gerçekleşecek “Masalların Masalı: Söz ve Müzik Arasında Bir Yolculuk” etkinliğini sunuyor.

Paula Rego eğitimi için The Slade School of Art’a gittiğinde, hikâye anlatımına karşı koyulan katı kural, aslında kadın sanatçılara ve genel olarak kadınlara karşı önyargının bir yansımasıydı. Kadın hikâyeleri uzun zamandır dedikodu olarak küçümseniyordu fakat Rego, resme kandırmaca hikâyeleme konumunu yeniden kazandırarak önemli bir feminist katkıda bulunmuştu.

Paula Rego’nun hikâyelerinden esinlenen yetişkinlere yönelik, hayal kurmak için bir mola niteliğindeki masal etkinliği, Taner Baba’nın müziği eşliğinde Pera Müzesi Oditoryum’da gerçekleşecek.

125 TL olan biletler Biletix’ten veya etkinlik günü Pera Müzesi resepsiyondan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirimli uygulanmaktadır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Etkinlik yetişkinlere yöneliktir.

Kontenjanımız dolmuştur. Etkinlik günü sınırlı sayıda satışa sunulacak biletler, Pera Müzesi resepsiyonundan temin edilebilir. İlginize teşekkür ederiz.

Judith Liberman Hakkında
Bir masal anlatıcısı ve sanat terapisti. Türkiye’de masal anlatıcılık hareketini yeniden canlandıran isimlerden biri. 1997'den beri masal anlatıyor ve binlerce katılımcıya masal anlatıcılığı eğitimleri veriyor. NTV Radyo’da pek çok değerli konukla “Masal Bu Ya” radyo programını hazırladı ve sundu. Bugün masallarını ve programlarını “Şarkılı Masallar” YouTube kanalında sürdürüyor.

Masal Terapi, Masallarla Yola Çık, Bir Masal İyi Gelir, Önce Hayal, Taş Çorbası (2020), Yolaçık (2021) ve Mutluluk Bir Kıvılcım (2023) kitaplarının da yazarı olan Judith Liberman, dünyanın duyduğu masallar değişirse, dünyanın da değişebileceğine inanıyor.

Süreli Sergi

Paula Rego

Paula Rego, olağanüstü hayal gücüne sahip, kadınların temsil edilme biçiminde devrim yaratan ve doğrularından ödün vermeyen bir sanatçı. Hikâyelerin Hikâyesi, Rego’nun kişisel doğasını ve kök saldığı sosyo-politik bağlamı sergilemekten korkmadan; baskı, iktidar ve kurumsal şiddet ile özgün bir biçimde nasıl yüzleştiğini gösteriyor.

Paula Rego

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş  <br> Tatiana Trouvé

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş
Tatiana Trouvé

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Bir Ada Hikayesi <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Bir Ada Hikayesi
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Batılı ressamların Osmanlı konulu iç mekanda geçen gündelik yaşam resimlerine baktığımızda müzikli eğlenceler yaşama dair önemli bir detay olarak dikkat çeker. Bazen de tek figürlü resimlerde sadece müzik yapan kadınlar betimlenmiştir.