O Saçla Güzel Gözüküyorsun!
Asa Jungnelius ve Ahu Antmen

Söyleşi

8 Nisan 2014 / 19:00

Aurora: Kuzey Ülkelerinden Çağdaş Cam Sanatı sergisi kapsamında düzenlenecek söyleşi, İsveçli genç kuşak sanatçılar arasında en dikkat çekici isimlerden Asa Jungnelius ile sanat tarihçisi ve eleştirmen Ahu Antmen'i buluşturuyor. Söyleşide Kuzey ülkelerindeki köklü cam sanatı geleneğinin günümüzde çağdaş sanata nasıl evrildiği ve bir kadın sanatçı olarak Asa Jungnelius'un, işlerinde kimlik, cinsiyet ve tüketim toplumlarına dair sorunsalları ne şekilde gündeme getirdiği tartışılıyor.

Söyleşi İngilizce gerçekleşecek ve ardıl çeviri yapılacaktır. Giriş ücretsizdir.

Åsa Jungnelius

Åsa Jungnelius 1975’te doğdu. Stockholm Sanat Okulu’nda ve Seattle, ABD’de Pilchuk Cam Okulu’nda eğitim gördü. İsveç’in “Kristal Krallığı” (Glasriket) Boda’da çalışmaktadır. Gerek çeşitli kaplar gerekse de daha sık rastlanan temalı heykeller ve sergiler biçiminde olsun,  Jungnelius’un eserleri genellikle büyüleyici ve duyusal bir ışıma yaymakta, dikkat çekmekte, zevk vermekte ve bağlantı sağlamaktadır.

Ahu Antmen

Ahu Antmen, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdikten sonra Londra Üniversitesi Goldsmiths Koleji’nde ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde çağdaş sanat alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Cumhuriyet ve Radikal gazetelerinde sanat eleştirmenliği yaptı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesidir. Yapıtları: 20. Yüzyıl Batı Sanatında Akımlar (Sel Yayıncılık, 2009), Sanat Tarihi ve Feminist Eleştiri (İletişim Yayınları, 2008), Zamanların Belleği: Ali Teoman Germaner (İş Bankası Kültür Yayınları, 2008), İçerdeki Yabancı: Hale Tenger (Yapı Kredi Yayınları, 2007).

işbirliğiyle

Aurora

Kuzey Avrupa ülkelerinden İstanbul’a konuk olan cam sanatçıları tanıdık ve geçmiş kültürlerden miras bir malzeme olan camın günümüze ait özgün yorumlarını sundu.

Aurora

“Bedenim benim heykelimdir”  <br> Louise Bourgeois

“Bedenim benim heykelimdir”
Louise Bourgeois

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Padişahın Emriyle

Resimde Żmurko bir harem odasının egzotik imgesini, parlayan kumaşlar, saçılmış mücevherlerle birlikte sunuyor, burayı “padişahın emriyle” öldürülmüş bir odalığın heykeli andıran güzel bedeni için bir dekor olarak kullanıyor.

Pera Öğrenme’yle #KendinGez Bana Bak!’tan Beş Eser

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizi gezerken çocuklarınıza rehberlik etmek ister misiniz? Sergimizden beş farklı eseri ele aldığımız bu yazımızda, rehberlerimizin çocuklara sergimizi anlatırken nasıl bir yol izlediğini göreceksiniz.