Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi Sergi Turu

Küratörle Sergi Turu

18 Nisan 2023 / 16.00
18 Nisan 2023 / 19.00

Hikâyelerin Hikâyesi, olağanüstü hayal gücüne sahip, kadınların temsil edilme biçiminde devrim yaratan ve doğrularından ödün vermeyen sanatçı Paula Rego’nun kişisel doğasını ve kök saldığı sosyo-politik bağlamı sergilemekten korkmadan; baskı, iktidar ve kurumsal şiddet ile özgün bir biçimde nasıl yüzleştiğini gösteriyor.

Küratörlüğünü Alistair Hicks'in üstlendiği sergi, Rego’nun 1960'larda Portekiz'deki çalışmalarının önemini bir kez daha doğruluyor ve onun 1980'ler ve 1990'larda Londra sahnesinde önemli bir sanatçı olarak ortaya çıkışına odaklanıyor.

Hikâyelerin Hikâyesi, Paula Rego'ya ve onun farklı disiplinlerdeki çalışmalarına yoğunlaşıyor. Sergi kapsamında, küratör Alistair Hicks’in anlatımı eşliğinde sınırlı sayıda katılımcıyla sergi turu gerçekleştiriliyor.

Rehberli Tur Ücreti: 50 TL (Pera Müzesi Dostları için ücretsizdir)
Müze giriş ücreti dâhil değildir.

Rehberli tur dili İngilizcedir. Kontenjanımız sınırlıdır, tura katılmak için Biletix’ten bilet alabilir ya da resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Alistair Hicks hakkında
Uzun süre Deutsche Bank sanat koleksiyonunun şef küratörlüğünü yapan Alistair Hicks, Urban Mirrors: Reflections from the Artists of Istanbul (Kentin Aynaları: İstanbul’un Sanatçılarından Yansımalar), The Global Art Compass (Küresel Sanat Pusulası) ve A Voyage around Our Minds (Zihinlerimizde Bir Yolculuk) kitaplarını yazdı. Ayrıca, School of London (Londra Okulu), New British Art in the Saatchi Collection (Saatchi Koleksiyonu’ndaki Yeni Britanya Sanatı), Contemporary Art at Deutsche Bank (Deutsche Bank’ta Çağdaş Sanat) kitaplarını kaleme aldı. Hicks’in Pera Müzesi’nde küratörlüğünü üstlendiği sergiler arasında Zaman DeğişmeliÇiftdüşün Çiftgörü, ve Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi yer alıyor.

Paula Rego

Paula Rego, olağanüstü hayal gücüne sahip, kadınların temsil edilme biçiminde devrim yaratan ve doğrularından ödün vermeyen bir sanatçı. Hikâyelerin Hikâyesi, Rego’nun kişisel doğasını ve kök saldığı sosyo-politik bağlamı sergilemekten korkmadan; baskı, iktidar ve kurumsal şiddet ile özgün bir biçimde nasıl yüzleştiğini gösteriyor.

Paula Rego

Mangala Oyunu

Doğu’ya özgü giysileri içindeki bu üç figür, egzotik bir manzara önünde nargile içip mangala oynarken görülüyor. 1739 tarihli kraliyet koleksiyonları envanterleri, bu grubun üyelerini sarayın haremağası Matthias ve iki odalık olarak tanımlıyor.

Covent Garden’da Osmanlı Elçisi ve Fransız Buldog

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Kadınlar tenisinin çehresini değiştiren kız kardeşler

Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ikinci yazılarında Venus ve Serena belgeselini ele alıyor. Serinin bu ikinci yazısı Bawer Çakır’ın kaleminden!