Türk Müziği Konserleri
Cinuçen Tanrıkorur

Konser

23 Şubat 2020 / 15.30

Pera Müzesi Türk Müziği Konserleri, doğumunun 84'üncü, vefatının ise 20'nci yılında "Cinuçen Tanrıkorur" konseri ile devam ediyor. Sunuculuğunu Osman Nuri Özpekel’in yaptığı günümüzün usta yorumcuları ve sâzendelerinin, büyük bestekârların seçme eserlerini seslendirecekleri programların bu ayki misafir solistleri Melihat Gülses ve İbrahim Suat Erbay, misafir genç solisti Alican Yücebıyık.

Misafir Solistler
Melihat Gülses - İbrahim Suat Erbay

Misafir Genç Solist
Alican Yücebıyık

Saz Sanatçıları
Osman Nuri Özpekel - Ud
Aziz Şükrü Özoğuz – Keman
Taner Sayacıoğlu - Kanun
Lütfiye Özer – Kemençe
Volkan Yılmaz - Ney
Volkan Ertem - Viyolonsel

40 TL olan biletler konser günü satışa sunulacak. Pera Müzesi Dostları'na % 50 indirimli. Yerler sınırlıdır ve numaralıdır.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı.

Coğrafya

Sergi, “Balkanlar” olarak bilinen bölge ülkelerinden farklı kuşaklardan sanatçı ve sanatçı gruplarına odaklanıyor ve bölgenin kaçınılmaz olarak akla gelen siyasi çağrışımları göz önünde bulundurulmaksızın bir doğa olayı üzerinden biçimleniyor.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Ay Havuzu <br>  Işın Beril Tetik

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Ay Havuzu
Işın Beril Tetik

Ela bir yıl önce, yedi dakikalığına ölmüştü. Küçük kardeşinin parktaki kum havuzunun içinde neşeyle oyun oynayışını seyrederken gelmişti ölüm ona. Tüm dünyasını bembeyaz yakıcı bir ışıkla kaplayan ani bir ışıma, bir canavarın kükreyişini andıran zalim bir gümbürtü…