Türk Müziği Konserleri
Cinuçen Tanrıkorur

Konser

23 Şubat 2020 / 15.30

Pera Müzesi Türk Müziği Konserleri, doğumunun 84'üncü, vefatının ise 20'nci yılında "Cinuçen Tanrıkorur" konseri ile devam ediyor. Sunuculuğunu Osman Nuri Özpekel’in yaptığı günümüzün usta yorumcuları ve sâzendelerinin, büyük bestekârların seçme eserlerini seslendirecekleri programların bu ayki misafir solistleri Melihat Gülses ve İbrahim Suat Erbay, misafir genç solisti Alican Yücebıyık.

Misafir Solistler
Melihat Gülses - İbrahim Suat Erbay

Misafir Genç Solist
Alican Yücebıyık

Saz Sanatçıları
Osman Nuri Özpekel - Ud
Aziz Şükrü Özoğuz – Keman
Taner Sayacıoğlu - Kanun
Lütfiye Özer – Kemençe
Volkan Yılmaz - Ney
Volkan Ertem - Viyolonsel

40 TL olan biletler konser günü satışa sunulacak. Pera Müzesi Dostları'na % 50 indirimli. Yerler sınırlıdır ve numaralıdır.

Bergman’da Yüzler/ Aynalar/ İllüzyonlar

Şöyle bir proje hayal edin: Birisi çıkıp, Bergman filmlerinde, perdede yüzlere yakın plan yapılan dakikaları saysın, sonra da bu sayıyı onun tüm filmlerinin süresine oranlasın. Benim hissim o ki, ortaya hiç de azımsanamayacak büyüklükte bir oran çıkacaktır.

Stephen Chambers "Büyük Ülke"

Kraliyet Sanat Akademisi, Stephen Chambers’a Ana Galeriler’in Weston Salonları’nda düzenlenecek, temalı bir sergi için yeni işler üretme fırsatı sunduğunda sanatçı baskıya ve onun sunduğu imkânlara yöneldi.

Doğu’ya Yolculuk

10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz.