13. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali

15 - 22 Mart 2015

13. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali bu yıl "Kadınların Sineması, Kadınların Direnişi, Direnişin Sineması" temasıyla düzenleniyor. Pera Müzesi’ndeki program 15 – 22 Mart tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Filmmor, kadınların sinema ve medyaya katılımını, bu alanda kendilerini ifade edebilme, iletişim ve üretim alan, olanak ve güçlerini artırmayı ve kadınların cinsiyetçi olmayan temsil ve deneyimlerini yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

15 Mart

15.00 Katharina Blum’un Çiğnenen Onuru

17.00 Bobinlerle Tarih Yazan Kadınlar

17 Mart

13.00 Ceset Dökmek Yasaktır / Kordelya / Hüzünlü Canavarlar

15.00 Vulva 3.0

17.00 Katharina Blum’un Çiğnenen Onuru

18 Mart

13.00 Guatemala: Gizli Soykırım

15.00 Kiki / Yeni Hayatlar / Masmavi Gökyüzü / #KaltakYürüyüşüNY / Kuzen Bert / Kırkayak ve Kaplumbağa

19 Mart

13.00 Bir Fincan Türk Kahvesi / Karalama / Çocuk Oyuncağı / Ziazan

15.00 Guatemala: Gizli Soykırım

17.00 Örtünmenin Modası / Paskalya Karmaşası / Uçsuz Bucaksız / Matilde / Sinekkaydı / Nabız

19.00 Parça Başı Ostim

20 Mart

15.00 Marussia

17.00 Diyar

19.00 Mavi Dalga

Katharina Blum’un Çiğnenen Onuru

Bobinlerle Tarih Yazan Kadınlar

Ceset Dökmek Yasaktır / Kordelya / Hüzünlü Canavarlar

Vulva 3.0

Guatemala: Gizli Soykırım

Bir Fincan Türk Kahvesi / Karalama / Çocuk Oyuncağı / Ziazan

Parça Başı Ostim

Marussia

Diyar

Mavi Dalga

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

Pera Müzesi Instagram hesabını bir günlüğüne  “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley’e emanet ettik!

Modernite  Moderni İnşa Etmek / Moderni Yeniden Biçimlendirmek

Modernite Moderni İnşa Etmek / Moderni Yeniden Biçimlendirmek

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.