34. İstanbul Film Festivali

April 8 - 14, 2015

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 34. İstanbul Film Festivali kapsamında sinemaseverleri ağırlıyor.

19 Nisan’a kadar 200’ü aşkın filmin izleyicilerle buluşacağı festivalde Pera Müzesi de dört gösterime ev sahipliği yapıyor.

Festival biletleri Biletix’ten temin edilebilir.

8 Nisan

17.00 İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

19.00 İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

14 Nisan

13.30 Yeni Alman Canlandırma Sineması: 1. Program

16.00 Yeni Alman Canlandırma Sineması: 2. Program, Çocuk Canlandırma Filmleri

İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

Yeni Alman Canlandırma Sineması: 1. Program

Yeni Alman Canlandırma Sineması: 2. Program, Çocuk Canlandırma Filmleri

Mavi Giysili Kız

Bu tam boy kız portresi, erken 18. yüzyıl Britanya portre çizim sanatının güzel bir örneğidir. Çocuk, sağ ön planı bir sütun kaidesiyle çevrili terasta dururken gösterilir.

Mersad Berber

Mersad Berber (1940-2012), Bosna-Hersek ve Yugoslav sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden biridir. İfade gücü ve eşsiz yeteneği sayesinde yerel sanat çevresini çağdaş Avrupa ve dünya sanatının bir parçası haline getiren Berber, Bosna-Hersek’in çağdaş kültür tarihinde son derece dinamik bir döneminde yaşamıştır.

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.