34. İstanbul Film Festivali

8 - 14 Nisan 2015

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 34. İstanbul Film Festivali kapsamında sinemaseverleri ağırlıyor.

19 Nisan’a kadar 200’ü aşkın filmin izleyicilerle buluşacağı festivalde Pera Müzesi de dört gösterime ev sahipliği yapıyor.

Festival biletleri Biletix’ten temin edilebilir.

8 Nisan

17.00 İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

19.00 İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

14 Nisan

13.30 Yeni Alman Canlandırma Sineması: 1. Program

16.00 Yeni Alman Canlandırma Sineması: 2. Program, Çocuk Canlandırma Filmleri

İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

Yeni Alman Canlandırma Sineması: 1. Program

Yeni Alman Canlandırma Sineması: 2. Program, Çocuk Canlandırma Filmleri

Varna Savaşı

Stani̇sław Chlebowski 1864-1876 yılları arasında İstanbul’da Sultan Abdülaziz’in saray ressamı olarak çalıştı. Abdülaziz de sanatsal yeteneğe sahipti ve Chlebowski’nin yaratıcı sürecine aktif olarak katıldı.

Kapriçyolar

1729 tarihli Akademi Sözlüğü’nde kapris şöyle tanımlanıyordu: “düşünceden (niyetten) yola çıkarak oluşturulmuş, genellikle olağan ve yaygın kurallara uymayan yargı. Caput ve Hecho sözcüklerinin bileşimi olduğu sanılmaktadır, kendi kafasından yapılmış (kendisi tarafından yaratılmış) anlamı taşır; ancak olasılıkla İtalyanca Capricio sözcüğünden alınmıştır.

Bir Kedi Dosyası

Kedilerin Eski Mısır’da ilk kez evcilleştirilmelerinin üzerinden binlerce yıl geçmiş olsa da çekicilikleri giderek artıyor. Dünyanın dört bir yanında çeşitli şehir efsaneleri yüzyıllardır alıp başını gitmekte: Avrupa’nın birkaç farklı bölgesinde, hamile bir kadının bir kediyi tutması ya da onu kucağında oturtması sakıncalı görülüyordu.