34. İstanbul Film Festivali

8 - 14 Nisan 2015

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 34. İstanbul Film Festivali kapsamında sinemaseverleri ağırlıyor.

19 Nisan’a kadar 200’ü aşkın filmin izleyicilerle buluşacağı festivalde Pera Müzesi de dört gösterime ev sahipliği yapıyor.

Festival biletleri Biletix’ten temin edilebilir.

8 Nisan

17.00 İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

19.00 İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

14 Nisan

13.30 Yeni Alman Canlandırma Sineması: 1. Program

16.00 Yeni Alman Canlandırma Sineması: 2. Program, Çocuk Canlandırma Filmleri

İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

Yeni Alman Canlandırma Sineması: 1. Program

Yeni Alman Canlandırma Sineması: 2. Program, Çocuk Canlandırma Filmleri

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu.

Mağazada Bir Gün <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Mağazada Bir Gün
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Bir Serginin Hikâyesi #ÜryanÇıplakNü

Türk resminde çıplak, 2007 yılında aramızdan ayrılan değerli danışmanımız Samih Rifat’ın öncülüğünde, hep hayalini kurduğumuz temalardan biriydi.