34. İstanbul Film Festivali

8 - 14 Nisan 2015

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 34. İstanbul Film Festivali kapsamında sinemaseverleri ağırlıyor.

19 Nisan’a kadar 200’ü aşkın filmin izleyicilerle buluşacağı festivalde Pera Müzesi de dört gösterime ev sahipliği yapıyor.

Festival biletleri Biletix’ten temin edilebilir.

logo

8 Nisan

17.00 İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

19.00 İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

14 Nisan

13.30 Yeni Alman Canlandırma Sineması: 1. Program

16.00 Yeni Alman Canlandırma Sineması: 2. Program, Çocuk Canlandırma Filmleri

İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

Yeni Alman Canlandırma Sineması: 1. Program

Yeni Alman Canlandırma Sineması: 1. Program

Yeni Alman Canlandırma Sineması: 2. Program, Çocuk Canlandırma Filmleri

Yeni Alman Canlandırma Sineması: 2. Program, Çocuk Canlandırma Filmleri

Kâhin Serenatları I Güzel İnsanlar, Sarp Dakni

Kâhin Serenatları I Güzel İnsanlar, Sarp Dakni

Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin ikinci çalma listesi Sarp Dakni’nin hazırladığı "Güzel İnsanlar". 

Ve işte… Türk kahvesi!

Ve işte… Türk kahvesi!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Giacometti: Erken Dönem Yapıtları

Giacometti: Erken Dönem Yapıtları

Gençlik dönemi yapıtlarına ayrılan ilk bölümde, az bilinen bir dizi resim üstünden, babası, İsviçreli Art-İzlenimci ressam Giovanni Giacometti’nin etkisi ve genç sanatçının gelişimindeki rolü ortaya koyuyor.