Birinci Dünya Savaşının Hatırlattıkları

19 - 23 Kasım 2014

Pera Film, 19 – 23 Kasım tarihleri arasında Fransız ve Alman Kültür Merkezleri işbirliğiyle Birinci Dünya Savaşının Hatırlattıkları adlı programa ev sahipliği yapıyor.

Fransız-Alman Kültür Fonu çerçevesinde Birinci Dünya Savaşının 100. yılı nedeniyle Birinci Dünya Savaşının Hatırlattıkları başlıklı bir program hazırladılar. Bu etkinlik çerçevesinde Büyük Savaşın çeşitli yıllarda çekilmiş Alman ve Fransız filmleri gösterilecek ve Türk, Alman ve Fransız uzmanların katılacağı bir panel düzenlenecektir. Ayrıca Avusturya’dan ve Türkiye’den de birer film gösterilecektir.

Fransız-Alman Kültür Fonu, Elysée Antlaşmasının 40. yıldönümü nedeni ile 22 Ocak 2003 tarihinde oluşturulmuştur. Bu programın amacı Fransa’nın ve Almanya’nın ortak kültürel çalışmalarını güçlendirme iradesini ve özellikle de Avrupa entegrasyonu konusunda verdikleri taahhütleri görünür kılmaktır. Burada söz konusu olan her iki ülke arasındaki işbirliğini, sahne sanatları, sinema , spor ve edebiyat alanlarındaki projeler ile geliştirmektir.

Program çerçevesindeki etkinlikler, İstanbul’da Pera Müzesi işbirliğiyle Pera Müzesi Auditorium’da ve Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Birinci Dünya Savaşının Hatırlattıkları Pera Film Program Gösterimi

19 Kasım

18.00 Kadın ve Yabancı

23 Kasım

12.30 Büyük Savaşın Afrikalı Savaşçıları

14.00 Gelibolu

16.30 Batı Cephesi 1918

18.15 Suskun Dağ

Kadın ve Yabancı

Kadın ve Yabancı

Silah Arkadaşlığı

Silah Arkadaşlığı

Büyük Savaşın Afrikalı Savaşçıları

Büyük Savaşın Afrikalı Savaşçıları

Batı Cephesi 1918

Batı Cephesi 1918

Gelibolu

Gelibolu

Suskun Dağ

Suskun Dağ

Diego Rivera’nın Yaşamı

Diego Rivera’nın Yaşamı

Diego Rivera, 1886’da Guanajuato’da doğdu. San Carlos Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki öğreniminden sonra, henüz 19 yaşındayken devlet bursuyla Avrupa’ya gitti. 12 yıl boyunca Madrid ve Paris’te kübist çevrelerde yaşadı ve resim yaptı.

Bir Hançer Tarihi

Bir Hançer Tarihi

Manzaralar, baskılar ve illüstrasyonlar yapan Henryk Weyssenhoff, yaratıcı enerjisinin büyük bölümünü Belarus’un, Litvanya’nın ve Samogitya’nın gerçekçi manzaralarını yapmaya harcadı. 

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.