Buradayım! II
Dünya AIDS Günü

30 Kasım - 9 Aralık 2018

Pera Film, geçtiğimiz yıl Dünya AIDS Günü için başlattığı Buradayım! adlı film programına bu yıl da devam ediyor. 30 Kasım – 9 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen programda, kısa filmden belgesele, deneysel sinema örneklerinden kült yapımlara uzanan bir seçki seyirci ile buluşuyor. 

Derek Jarman, kendisine AIDS tanısı konulmasının ardından tuttuğu günlükler aracılığıyla AIDS ile kişisel deneyimlerini aktarırken, birbirine geçen sesler ve deneysel müzik kullanımıyla bir renk olarak mavinin anlamının izini sürdüğü filmi Mavi, Pedro Almodóvar’ın Bette Davis, Gena Rowlands ve Romy Schneider’e adadığı, oğlu Esteban’ın geçirdiği bir trafik kazası sonrasında Manuela adlı bir kadının yaşadıklarına odaklanan ve başyapıt olarak anılan filmi Annem Hakkında Her Şey, Matt Wolf'un 1992 yılında hayatını kaybeden avangard besteci ve söz yazarı Arthur Russell’a dair etkileyici bir portre sunduğu ve eleştirmenlerce büyük ilgi gören belgeseli Asi Kombinasyon: Bir Arthur Russell Portresi, 1988’de kurulan ve günümüzde AIDS/HIV konularında farkındalığı arttırmaya amaçlayan çağdaş sanat organizasyonu Visual AIDS’in, aktivizmde sanatın etkisini vurgulayan altı kolektifin ürettiği videolardan oluşan seçkisi; Alternatif Sonlar, Aktivist İsyanlar da programda yer alıyor.

Bu program kapsamındaki Pera Film etkinlik ve gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

30 Kasım

19.00 Asi Kombinasyon: Bir Arthur Russell Portresi

21.00 Annem Hakkında Her Şey

1 Aralık

15.00 Alternatif Sonlar, Aktivist İsyanlar

2 Aralık

15.00 Mavi

5 Aralık

19.00 Alternatif Sonlar, Aktivist İsyanlar

7 Aralık

21.00 Mavi

8 Aralık

15.00 Asi Kombinasyon: Bir Arthur Russell Portresi

9 Aralık

15.00 Annem Hakkında Her Şey

Mavi

Mavi

Annem Hakkında Her Şey

Annem Hakkında Her Şey

Asi Kombinasyon: Bir Arthur Russell Portresi

Asi Kombinasyon: Bir Arthur Russell Portresi

Alternatif Sonlar, Aktivist İsyanlar

Alternatif Sonlar, Aktivist İsyanlar

Buradayım! II
Dünya AIDS Günü

Bu programda, kısa filmden belgesele, deneysel sinema örneklerinden kült yapımlara uzanan bir seçki seyirci ile buluşuyor.

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.

Stephen Chambers "Büyük Ülke"

Stephen Chambers "Büyük Ülke"

Kraliyet Sanat Akademisi, Stephen Chambers’a Ana Galeriler’in Weston Salonları’nda düzenlenecek, temalı bir sergi için yeni işler üretme fırsatı sunduğunda sanatçı baskıya ve onun sunduğu imkânlara yöneldi.

Diego Rivera’nın Yaşamı

Diego Rivera’nın Yaşamı

Diego Rivera, 1886’da Guanajuato’da doğdu. San Carlos Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki öğreniminden sonra, henüz 19 yaşındayken devlet bursuyla Avrupa’ya gitti. 12 yıl boyunca Madrid ve Paris’te kübist çevrelerde yaşadı ve resim yaptı.