Mavi

  • 2 Aralık 2018 / 15.00
  • 7 Aralık 2018 / 21.00

Yönetmen: Derek Jarman
Oyuncular: Derek Jarman, Tilda Swinton, John Quentin, Nigel Terry
İngiltere, 1993, 79', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı 

Derek Jarman’ın son – ve en cesur – sinema yapıtında fondaki masmavi ekrana yansıyan yoğun bir ses manzarası eşliğinde romantik Jarman, ikonoklast Jarman ile buluşuyor. Film, Jarman’ın kendi sesini de içeren, insan seslerinden oluşan bir monolog-manzum şiir bileşimi, olağanüstü bir müzik ve ses kolajıyla bütünleşen lirik bir sesleniş, bir şarkı… Mavi, yer yer dokunaklı, eğlenceli, şiirsel ve felsefi bir tavırla yaşamını anlattığı Jarman’ın fiziksel ve ruhsal durumunu, AIDS’le mücadelesini ve ilerleyen körlüğünü gözler önüne seriyor. 

Buradayım! II<br> Dünya AIDS Günü

Mavi

Buradayım! II<br> Dünya AIDS Günü

Annem Hakkında Her Şey

Buradayım! II<br> Dünya AIDS Günü

Asi Kombinasyon: Bir Arthur Russell Portresi

Buradayım! II<br> Dünya AIDS Günü

Alternatif Sonlar, Aktivist İsyanlar

Mavi

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.