Sanat, Teknoloji, Toplum
Ars Electronica

7 - 19 Aralık 2018

Uluslararası dijital sanatlar ve medya kültür platformu Ars Electronica, her yıl düzenlediği festival ve Prix Ars Siber Sanatlar Yarışması’yla dünyanın dört bir yanından binlerce başvuruyu değelendiriyor. Pera Film, geçtiğimiz yıl festival süresince gösterilen filmlerden bir seçkiyi izleyiciye sunuyor. 7 – 19 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen programda, filmler Anlatı, Geç Saatler ve Genleşmiş ve Deneysel başlıkları altında gösteriliyor.

Ars Electronica Animasyon Festivali, Avusturya’nın Linz şehrinde yer alan ve dijital sanatlar alanında öncü oluşumlardan biri olan Ars Electronica Center’ın temel etkinliklerinden biri. Görsel dil ve anlatım biçimi açısından çeşitlilik üzerine güçlü bir vurgu yapan programda, 2017 Eylül ayında Ars Electronica Animasyon Festivali’nde gösterime giren filmler yer alıyor ve sanatçıların dijital anlatım araçlarının ve animasyonun ne kadar hızlı geliştiğine ve gündelik yaşamımızı ne kadar güçlü etkilediğine dair tanıklıkları sunuluyor.

Bu program kapsamındaki gösterimler ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

logo
iş birliğiyle

7 Aralık

19.00 Anlatı

8 Aralık

13.30 Geç Saatler

9 Aralık

13.30 Genleşmiş ve Deneysel

15 Aralık

13.30 Anlatı

16 Aralık

13.30 Geç Saatler

19 Aralık

19.00 Genleşmiş ve Deneysel

Anlatı

Anlatı

Geç Saatler

Geç Saatler

Genleşmiş ve Deneysel

Genleşmiş ve Deneysel

Sanat, Teknoloji, Toplum
Ars Electronica

Geçtiğimiz yıl Ars Electronica'nın festivali süresince gösterilen filmlerden bir seçkiyi izleyiciye sunuyoruz.

Ev Gibi Olmayan! <br> Lee Miller

Ev Gibi Olmayan!
Lee Miller

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. 

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır.