Sürgünde Sanat

15 Haziran 2016

Pera Film, Friedrich-Ebert Vakfı ve Goethe-Institut İstanbul iş birliğiyle Sürgünde Sanat adlı belgeselin gösterimini düzenliyor. Belgesel, sürgünde yeni bir kültürel kimlik kurmak için mücadele eden Suriyeli sanatçıların durumunu konu alıyor.  Özgürlük ve tanınma arayışı içinde yükselen bağımsız Suriyeli sanatçıların İstanbul ve Amman'da ürettikleri etkileyici film, müzik, dans ve tiyatro yapımlarını gösteriyor. Film, dünya çapında dayanışma çağrısında  bulunuyor ve bu çağrıyı vurgulamak için hayat boyunca sürgünde yaşayan Bertolt Brecht’ten alıntılar kullanıyor.

Yönetmenler: Sabine Küper-Büsch & Thomas Büsch
Yapımcı: Goethe-Institut Istanbul
2016, 86’, Türkçe altyazıyla
Tarih:15 Haziran Çarşamba,  18:00

Gösterimin ardından Amal Oman (oyuncu), Nadine al-Lahham (yönetmen), Nazlı Mayuk (yönetmen), Roula al-Kayal (Cut Akademi’nin müdürü), Samer al Kadri (ressam, Pages Kitabevi) ve Sabine Küper-Büsch (yönetmen) bir söyleşi gerçekleştirecek.

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Dede, Baba, Oğul <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Dede, Baba, Oğul
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş  <br> Tatiana Trouvé

Hem Çok Eskilere Ait Hem de Fazlasıyla Çağdaş
Tatiana Trouvé

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Kapriçyolar

Kapriçyolar

1729 tarihli Akademi Sözlüğü’nde kapris şöyle tanımlanıyordu: “düşünceden (niyetten) yola çıkarak oluşturulmuş, genellikle olağan ve yaygın kurallara uymayan yargı.