Sürgünde Sanat

15 Haziran 2016

Pera Film, Friedrich-Ebert Vakfı ve Goethe-Institut İstanbul iş birliğiyle Sürgünde Sanat adlı belgeselin gösterimini düzenliyor. Belgesel, sürgünde yeni bir kültürel kimlik kurmak için mücadele eden Suriyeli sanatçıların durumunu konu alıyor.  Özgürlük ve tanınma arayışı içinde yükselen bağımsız Suriyeli sanatçıların İstanbul ve Amman'da ürettikleri etkileyici film, müzik, dans ve tiyatro yapımlarını gösteriyor. Film, dünya çapında dayanışma çağrısında  bulunuyor ve bu çağrıyı vurgulamak için hayat boyunca sürgünde yaşayan Bertolt Brecht’ten alıntılar kullanıyor.

Yönetmenler: Sabine Küper-Büsch & Thomas Büsch
Yapımcı: Goethe-Institut Istanbul
2016, 86’, Türkçe altyazıyla
Tarih:15 Haziran Çarşamba,  18:00

Gösterimin ardından Amal Oman (oyuncu), Nadine al-Lahham (yönetmen), Nazlı Mayuk (yönetmen), Roula al-Kayal (Cut Akademi’nin müdürü), Samer al Kadri (ressam, Pages Kitabevi) ve Sabine Küper-Büsch (yönetmen) bir söyleşi gerçekleştirecek.

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Sanatta Venüs

Sanatta Venüs

José Sancho, yarattığı kadın gövdelerinin şehvetli niteliğini gizlemek bir yana, ön plana çıkarır. Bu gövdeler önden simetriktir, fakat yandan bakıldığında içbükey ve dışbükey formların oluşturduğu zıtlık eserlere hareketlilik katar. 

Zamane Öyküleri: Cihangir <br>Özge Baykan Calafato

Zamane Öyküleri: Cihangir
Özge Baykan Calafato

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Özge Baykan Calafato’nun öyküsü “Cihangir” ile devam ediyor! Bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

1699’dan 1737’deki ölümüne kadar İstanbul’da yaşayan Valenciennes’li ressam Jean-Baptiste Vanmour’un eserleri arasında Avrupalı elçilerin kabul törenlerini betimleyen seriler özel bir yere sahiptir.