Aşk Adası

  • 22 Ekim 2016 / 18.00
  • 23 Ekim 2016 / 14.00

Yönetmen: Jasmila Žbanić
Oyuncular: Ariane Labed, Ermin Bravo, Ada Condeescu
Bosna-Hersek, Almanya, Hırvatistan, 2014, 86’, renkli
Boşnakça, Türkçe altyazıyla

Grebo ve hamile eşi Liliane, hak ettikleri tatil için Adriyatik’teki popüler deniz kıyısı otellerinden birine yerleşirler. Ve bu tatile her şey dahildir! Güneş, yüzme ve canlarının çektiğince eğlence. Peki böyle şairane bir tatilde ne yanlış gidebilir ki? Açık mikrofon gecesinde Grebo, tatil köyündeki kalabalığı baştan çıkarır. Ancak gecenin sürprizi çiftin, gizemli Flora ile tanışmaları olur. Bu karizmatik genç kadın çiftin evliliğini bir teste tabi tutar. Geçmişteki sırlar Aşk Adası’nda uzun sure saklı kalamaz.

23 Ekim'deki film gösteriminin ardından yönetmen ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Gerçekliğin Şiirselliği<br/>Jasmila Žbanić

Esma’nın Sırrı

Gerçekliğin Şiirselliği<br/>Jasmila Žbanić

Sesini Duyuramayanlar İçin

Gerçekliğin Şiirselliği<br/>Jasmila Žbanić

Saraybosna’da Bir Gün

Gerçekliğin Şiirselliği<br/>Jasmila Žbanić

Yolda

Gerçekliğin Şiirselliği<br/>Jasmila Žbanić

Aşk Adası

Aşk Adası

Paula Rego İstanbul’da!

Paula Rego İstanbul’da!

Biz, yani ben ve okul arkadaşlarımdan bazıları, Paula Rego’yu biliyorduk. İtiraf etmeliyim, ben Rego’nun nereli olduğunu bilmiyordum, Portekiz’in Avrupa’nın neresinde yer aldığını da.

Bir Hançer Tarihi

Bir Hançer Tarihi

Manzaralar, baskılar ve illüstrasyonlar yapan Henryk Weyssenhoff, yaratıcı enerjisinin büyük bölümünü Belarus’un, Litvanya’nın ve Samogitya’nın gerçekçi manzaralarını yapmaya harcadı. 

Diego Rivera’nın Yaşamı

Diego Rivera’nın Yaşamı

Diego Rivera, 1886’da Guanajuato’da doğdu. San Carlos Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki öğreniminden sonra, henüz 19 yaşındayken devlet bursuyla Avrupa’ya gitti. 12 yıl boyunca Madrid ve Paris’te kübist çevrelerde yaşadı ve resim yaptı.