Babam

  • 24 Ekim 2020 / 15.00
  • 4 Kasım 2020 / 18.00

Yönetmen: Visar Morina
Oyuncular: Val Maloku, Astrit Kabashi, Adriana Matoshi , Enver Petrovci, Xhavdet Jashari
Kosova, Makedonya, Fransa, 2015, 103', DCP, renkli
Arnavutça, Sırpça; Türkçe altyazılı

Visar Morina'nın ilk uzun metrajlı filmi, Nori adında genç bir Kosovalı çocuğun dramatik öyküsünü anlatıyor. 1990’ların Kosovası’nda, on yaşındaki Nuri ile babası Gesim, geçimlerini sokakta sigara satarak sağlar. Gesim, oğlunu terk edip Almanya’ya göç edince Nuri de onun peşinden gitmeye karar verir. Nuri, tehlike ve macera dolu bir yolculuktan sonra Almanya’da babasıyla yeniden bir araya gelir. Ancak iltica başvuruları kabul edilmeyince babasıyla bir arada kalması da zorlaşan Nuri daha çocuk yaşında büyümek zorunda kalacaktır. Film, Kosova’nın 2015 yılında Oscar adayıydı.

Mutluluğu İnşa Edenler <br> Arnavutluk Sineması

Bota

Mutluluğu İnşa Edenler <br> Arnavutluk Sineması

Babam

Mutluluğu İnşa Edenler <br> Arnavutluk Sineması

Açık Kapı

Babam

Louis Isadore Kahn (1901-1974)

Louis Isadore Kahn (1901-1974)

Louis I. Kahn, 1901 yılında, tüm yaşamını geçireceği, çalışacağı, âşık olacağı ve yaşama veda edeceği Philadelphia’dan uzakta, Rusya’nın Pärnu kentinde Yahudi bir aileye doğar. Beş yaşındayken ailesiyle birlikte Amerika’ya göç ederler.

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur. 

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.