Cehennem

  • 23 Ekim 2018 / 19.00
  • 28 Ekim 2018 / 14.00

Yönetmen: Danis Tanović
Oyuncular: Karin Viard, Emmanuelle Béart, Marie Gillain, Jacques Gamblin
Fransa, İtalya, Belçika, Japonya, 2005, 98', renkli
Fransızca; Türkçe altyazılı
 
Paris’te seksenli yıllarda cezaevinden yeni tahliye olmuş bir adam karısı tarafından reddedilir. Üç kız kardeş Sophie, Céline ve Anne, birer yetişkin olmuş, her biri kendi hayatını kurmuştur. Aile bağları kopmuştur. En büyükleri, Sophie fotoğrafçı Pierre ile evlidir ve iki çocukları vardır ancak araları limonidir. Bekar olan Céline ise artık huzurevinde kalan düşkün annelerine bakan tek çocuktur. Mimarlık okuyan Anne okuldaki hocası Frédéric ile tutkulu bir aşk yaşamaktadır. Céline’in hayatına genç bir adam girer. Çekici Sébastien genç kadını baştan çıkarmaya kararlıdır. Sevgilisinin Céline’e anlattıkları üç kardeşi tekrar bir araya getirir, geçmişlerini kabul etmelerini ve belki de sonunda gerçekten istedikleri gibi yaşayacak cesareti toplamalarını sağlar.  
 
Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Tarafsız Bölge

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Cehennem

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Güzel Bir Hayat Düşlerken

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Bir Hurdacının Hayatı

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Saraybosna'da Ölüm

Cehennem

Bizi mi gözetliyor? <br> Vajiko Chachkhiani

Bizi mi gözetliyor?
Vajiko Chachkhiani

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar

Portreler, kaçınılmaz olarak toplumsal tanınmaya ve ideolojik değişikliklere tabidir. Bu alanda yer alan eserler, toplumsal cinsiyet ve ırka ilişkin kültürel uzlaşımların yanı sıra film yıldızlarının imajlarında işleyişte olan estetik stratejileri sorguluyor. 

İstiap Haddi

İstiap Haddi

Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!