Kağıt Ağırlığı

İngiltere, 1956, 2', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Frank Hill, Londra’da kurulu Whitefriars cam fabrikasında, camdan bir kâğıt ağırlığı yapıyor. Frank Hill’i çalışma tezgâhında oturmuş, renkli camdan yapılmış çok sayıda ufak tüpü, taş veya ahşaptan küçük yuvarlak kaplara yerleştirirken görüyoruz. Anlatıcı, Frank’in Wealdstone, Londra’daki cam fabrikasında cam kâğıt ağırlığı üretme sanatını yaşattığını paylaşıyor.

İnsanın Ölçüsü

Ağırlıklar ve Ölçüler, Sayı: Ağırlık ve Deniz

İnsanın Ölçüsü

Ağırlıklar ve Ölçüler

İnsanın Ölçüsü

Kağıt Ağırlığı

İnsanın Ölçüsü

Modern Teraziler

İnsanın Ölçüsü

Hassasiyet: Her Şeyin Ölçüsü

İnsanın Ölçüsü

Bulut Profilleri: Ağırlıksız Ölçüler

İnsanın Ölçüsü

Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara

Giacometti Paris’te

Giacometti Paris’te

Serginin ikinci bölümü Alberto Giacometti’nin 1922-1935 arasında, Post-Kübist sanatçılar ve Gerçeküstücü akımla ilişkisi, Paris’te yaptığı önemli bir heykel grubu, Paris’teki ilk yıllarını ve dönemin sanat sahnesinde oynadığı belirleyici rolü açığa vuruyor.

Tarkovsky: Zamanın İzleri

Tarkovsky: Zamanın İzleri

"Tarkovsky’nin ilk filmlerini keşfetmem, tam bir mucizeydi. Kendimi daha önceden hiç anahtarlarına ulaşamadığım bir kapının önünde buldum. Her zaman açıp ötesine geçmek istediğim bir kapı… Sonunda biri, nasıl söyleyeceğimi bilemediğim şeyleri ifade etmişti. Benim için Tarkovsky en büyük film yapımcısıdır.” 

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.