Kendime Dikkat Ediyorum

Yönetmen: Las Indetectables
2020, 6’ 20’’, İspanyolca; Türkçe altyazılı

Las Indetectables, Sofía Devenir ve Noelia Shalá’nın öncülüğünde Şilili bir müzik grubudur. Arkadaşları ve birlikte çalışmalar gerçekleştirdikleri Macarena Rodríguez ve Osvaldo Guzmán’la birlikte HIV/AIDS, nefret suçları, seks işçileri gibi konuları ve marjinalleştirilmiş gruplar sokakta veya toplu taşıma araçlarında siyasi müdahalelerde bulunduklarında ortaya çıkan karşıtlıkları ele alıyorlar. Me Cuido (Kendime Dikkat Ediyorum), sömürgeci sağlık paradigmaları, günahkarlık ve HIV ile yaşayan insanların maruz kaldığı toplumsal damga arasındaki ilişkiyi Şili'nin kapitalist ve neoliberal rejimi bağlamında sorguluyor.

Buradayım! <br> Yayılımlar

Sağlık Bakanlığı

Buradayım! <br> Yayılımlar

Bu Doğru; Zak, Yaşamı ve Sonrası

Buradayım! <br> Yayılımlar

Kadınlardaki Görünmezlik Sendromu

Buradayım! <br> Yayılımlar

Kendime Dikkat Ediyorum

Buradayım! <br> Yayılımlar

Adına Aşk Dediler Ama Gerçekten Aşk Mıydı?

Buradayım! <br> Yayılımlar

Amaç Bulmak

Sonsuz bir ihtimal olarak Mavi

Sonsuz bir ihtimal olarak Mavi

Yves Klein’ın mavi pigmentlerini akla getiren bir rengin perdeyi boylu boyunca kapladığını düşünün. Neredeyse 80 dakika boyunca mavinin tonlarında en ufak bir oynama olmasa bile, zihnimiz durduğu yerde durmuyor. Sabit bir maviliğe ne kadar uzun süre bakabiliriz? Mavi tonlar titreyerek, kendi gölgelerini yaratarak bize oyunlar oynamaz mı? Maviden gözlerimiz kamaşmaz mı?

Bir Kedi Dosyası

Bir Kedi Dosyası

Kedilerin Eski Mısır’da ilk kez evcilleştirilmelerinin üzerinden binlerce yıl geçmiş olsa da çekicilikleri giderek artıyor. Dünyanın dört bir yanında çeşitli şehir efsaneleri yüzyıllardır alıp başını gitmekte: Avrupa’nın birkaç farklı bölgesinde, hamile bir kadının bir kediyi tutması ya da onu kucağında oturtması sakıncalı görülüyordu.

Gökyüzünden İyi Haberler

Gökyüzünden İyi Haberler

Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi odağına alan Ve Şimdi İyi Haberler sergisinden ilhamla, serginin bölümlerinden yola çıkan burç yorumları hazırladık. Gök cisimlerinin hareketlerinin insanlar üzerindeki etkilerinden esinlenen popüler astroloji dilini kullanarak kurgusal gelecek tahminlerinde bulunan yorumlar, güne dair iyi haberler alma arzusuyla gazetelerde okuduğumuz astroloji köşelerinden ilham alıyor ve sergideki eserlere göndermede bulunuyor.