Yedi Kadın Yedi Günah

  • 8 Mart 2019 / 20.30
  • 24 Mart 2019 / 14.00

Yönetmenler: Chantal Akerman, Ulrike Ottinger, Helke Sander, Bette Gordon, Maxi Cohen, Valie Export, Laurence Gavron
Oyuncular: Rosemary Hochschild, Delphine Seyrig, Michael Dick, Evelyne Didi, Luis Guzmán, Irm Hermann, Gabi Herz
Fransa, Avusturya, Belçika, ABD, Almanya; 1987, 101', renkli
İngilizce, Fransızca, Almanca; Türkçe altyazılı

Yedi Kadın Yedi Günah, sinema tarihindeki çok tipik bir dönemi temsil eder. Yedi günahtan her biri için yönetmenlik yapmak üzere davet edilen kadın yönetmenler, dünyanın en önemli sinemacıları arasındadır: Helke Sander (Oburluk), Bette Gordon (Açgözlülük), Maxi Cohen (Öfke), Chantal Akerman (Tembellik), Valie Export (Şehvet), Laurence Gavron (Kıskançlık) ve Ulrike Ottinger (Gurur). Her yönetmene istediği günahı filmleştirme özgürlüğü tanınmıştır. Yönetmenlerin modern görüşleri, absürt fikirlerden, komik ve ölçüsüz fikirlere kadar farklılık gösterir. Zira nihai film de bu çeşitliliği yansıtır niteliktedir: Geleneksel kurgusal anlatım, deneysel video, müzikal, radikal belgesel de dâhil olmak üzere çeşitli türlerden oluşur.

Bu film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Değişen Perspektifler <br> Kadın Yönetmenlerden Kısalar

Yedi Kadın Yedi Günah

Değişen Perspektifler <br> Kadın Yönetmenlerden Kısalar

Türkiye’den Kısalar

Değişen Perspektifler <br> Kadın Yönetmenlerden Kısalar

Dünyadan Kısalar

Yedi Kadın Yedi Günah

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.