Yönetmen: Marcelo Gomes & Karim Aïnouz,
Oyuncular: Irandhir Santos
Brezilyal, 2009, 71', HDD, renkli
Portekizce; Türkçe altyazılı
35 yaşındaki jeolog José Renato, bir inceleme gezisi için Brezilya'nın kuzeydoğusundaki yarı kurak ve izole bir bölge olan Sertão çalılıklarına gönderilir. İncelemesinin amacı, bir su kanalı yapımı için bölgedeki bol akan tek nehir üzerindeki olası güzergâhları değerlendirmektir. Saha gezisi ilerledikçe José Renato'nun ziyaret ettiği yerlerle ortak yönleri olduğunu hissederiz: boşluk, terk edilme ve yalnızlık duygusu. Fakat José Renato kararlılığını kaybetmez ve bu akarsu geçişinin bir şekilde duygularını değiştireceğini umarak yolculuğuna devam eder.
"Tarkovsky’nin ilk filmlerini keşfetmem, tam bir mucizeydi. Kendimi daha önceden hiç anahtarlarına ulaşamadığım bir kapının önünde buldum. Her zaman açıp ötesine geçmek istediğim bir kapı… Sonunda biri, nasıl söyleyeceğimi bilemediğim şeyleri ifade etmişti. Benim için Tarkovsky en büyük film yapımcısıdır.”
Dört bölümlük ‘Söylenen Şeyler’ yazı serisinin sonuna geldik – bu hafta çömleğin kendisi dile geliyor, ve söyleyecek çok şeyi var!
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 80 TL
İndirimli: 40 TL
Grup: 60 TL (toplu 10 bilet ve üstü)