Yüz Okuyucu

  • 9 Ekim 2015 / 16.00
  • 11 Ekim 2015 / 17.00

Yönetmen: Han Jae-rim
Oyuncular: Song Kang-Ho,  Lee Jung-Jae, Baek Yoon-Shik
Güney Kore 2013, 139’, renkli
Korece; Türkçe altyazıyla 

Joseon krallığının en yetenekli yüz okuyucusu Nae-kyung Koreli bir geyşa olan Yeon-hong’la kazançlı bir ortaklığa girmesi teklif edildiğinde gözlerden uzak yaşamaktadır. Nae-kyung, Yeon-hong’un misafirlerinin yüzlerini okuma önerisini kabul etmesiyle kendisini bir cinayet davasına bulaşmış halde bulur. Nae-kyung, yüz okuma yeteneğiyle katili başarılı bir şekilde bulunca yetenekleri kısa sürede Kral Moonjong tarafından da fark edilir. Kral ona iktidarını tehdit eden potansiyel hainleri belirlemesini emreder. Öte yandan, Moonjong’un beklenmedik ölümü sonrası, genç varis Danjong’u öldürülerek kendisi kral olmak isteyen büyük prens Sooyan, Nae-kyung’a yakın olmaya çalışır.  Nae-kyung, ölü krala olan sadakatini korumaya ve genç kralı koruması için KIM Jong-seo’ya yardım etmeye karar verir. Bu da onu Joseon krallığı tarihinde yaşanmış en büyük güç savaşının içine sürükleyecektir.

Kore Film Günleri

Yüz Okuyucu

Kore Film Günleri

Sadece Sen

Kore Film Günleri

Hayatımızın En Güzel Anı

Kore Film Günleri

Dongmakgol’a Hoş Geldiniz

Kore Film Günleri

Bir Köpeği Kaçırmanın Mükemmel Yolu

Yüz Okuyucu

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı.