Yüz Okuyucu

  • 9 Ekim 2015 / 16.00
  • 11 Ekim 2015 / 17.00

Yönetmen: Han Jae-rim
Oyuncular: Song Kang-Ho,  Lee Jung-Jae, Baek Yoon-Shik
Güney Kore 2013, 139’, renkli
Korece; Türkçe altyazıyla 

Joseon krallığının en yetenekli yüz okuyucusu Nae-kyung Koreli bir geyşa olan Yeon-hong’la kazançlı bir ortaklığa girmesi teklif edildiğinde gözlerden uzak yaşamaktadır. Nae-kyung, Yeon-hong’un misafirlerinin yüzlerini okuma önerisini kabul etmesiyle kendisini bir cinayet davasına bulaşmış halde bulur. Nae-kyung, yüz okuma yeteneğiyle katili başarılı bir şekilde bulunca yetenekleri kısa sürede Kral Moonjong tarafından da fark edilir. Kral ona iktidarını tehdit eden potansiyel hainleri belirlemesini emreder. Öte yandan, Moonjong’un beklenmedik ölümü sonrası, genç varis Danjong’u öldürülerek kendisi kral olmak isteyen büyük prens Sooyan, Nae-kyung’a yakın olmaya çalışır.  Nae-kyung, ölü krala olan sadakatini korumaya ve genç kralı koruması için KIM Jong-seo’ya yardım etmeye karar verir. Bu da onu Joseon krallığı tarihinde yaşanmış en büyük güç savaşının içine sürükleyecektir.

Kore Film Günleri

Yüz Okuyucu

Kore Film Günleri

Sadece Sen

Kore Film Günleri

Hayatımızın En Güzel Anı

Kore Film Günleri

Dongmakgol’a Hoş Geldiniz

Kore Film Günleri

Bir Köpeği Kaçırmanın Mükemmel Yolu

Yüz Okuyucu

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.

 

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.