İyi ki Doğdun, Marsha!

  • 26 Haziran 2019 / 19.00
  • 29 Haziran 2019 / 16.00

Yönetmenler: Tourmaline, Sasha Wortzel
Oyuncular: Mya Taylor, Eve Lindley, Silas Howard, Grace Dunham
ABD, 2017, 14', HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

İyi ki Doğdun, Marsha! filmi, siyah trans aktivist ve sanatçı Marsha “Pay it No Mind” Johnson'ı ve onun 1969’da Stonewall Inn'de eşcinsel özgürlük hareketi için dönüm noktası niteliğindeki polis karşıtı ayaklanmaları başlatmadaki rolünü konu alıyor. Film, siyah trans kadınların endemik bir şekilde politik direnişin kapsamından çıkarılmasına karşı koymak adına, bulunan arşiv görüntüleri kullanılarak kurgulanan sahneleri birleştiriyor.

Filmin başrolünde yer alan Bağımsız Ruh Ödüllü Mya Taylor (Tangerine, 2015) Johnson karakterine hayat verirken, görüntü yönetmenliğini yılki Venedik Bienali’nden Altın Aslan sanatçı ödülüyle dönen Arthur Jafa, müziklerini ise Geo Wyeth üstleniyor. Film, Türkiye’de ilk kez Pera Film’de gösterilecek.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Aldırış Etme

Benimle Dans Eder Misin?

Aldırış Etme

İyi ki Doğdun, Marsha!

Aldırış Etme

High Fantasy

İyi ki Doğdun, Marsha!

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.

İstanbul: Öncesi & Sonrası

İstanbul: Öncesi & Sonrası

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!

Akışkan Kimlikler  Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Akışkan Kimlikler Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.