Pera Çocuk
11-12 Yaş
Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.
Pera Müzesi Öğrenme Programları ve Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çevrimiçi yaratıcı drama atölyeleriyle kutluyoruz. Hayallerimizi yaratıcı drama yöntemlerini kullanarak renkler ve zevklerle ifade ediyoruz. İki farklı sergiden ilhamla sanatın değeri, renk ve duygular üzerine çıkacağımız yolculuğumuzda beğeni ve zevk kavramlarını tartışacak, estetik kavramın neleri temsil ettiğini sorgulayacağız. Farklı beğeniler ve zevkler üzerine farkındalık yaratan öğretici ve eğlendirici keşiflerle dolu bu atölyede buluşuyoruz!
İlişkili Sergi: Zevk Meselesi, Etel Adnan, İmkansız Eve Dönüş
Eğitmen: Çağdaş Drama Derneği Gönüllüleri
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 90 dakika
Malzemeler
A4 kağıt (10 adet)
Kalem
Pastel boya
Renkli keçeli kalemler
Oyun hamuru (farklı renklerde olabilir)
Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
iş birliğiyle
Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.
Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.
Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize.
19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)