Tüm kalemlerimizi üst üste koyarsak dengede durur mu? Sabitlemek için başka malzemelere ihtiyaç duyar mıyız? Sergide terazileri ve kantarları inceleyip denge nedir öğreniyor, geçmiş zaman mimarları ve mühendislerinin kullandığı malzemeleri keşfediyoruz. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu, Ağırlık ve Ölçü Sanatı sergisini rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turu ile gezen öğrencilerle, kürdanlar ve renkli hamurlarla ayakta durabilen, dayanıklı yapılar tasarlıyoruz.
Malzemeler
Oyun Hamuru
Kürdan (50 adet)
Hafta İçi Çevrimiçi Öğrenme Programı
Perşembe, Cuma
10:00-10:30
10:45-11:15
11:30-12:00
Özel okulların Çevrimiçi Rehberli Tur ve Atölye Çalışmasına kişi başı katılım bedeli: 50 TL
Devlet okulları için Çevrimiçi Rehberli Tur ve Atölye Çalışması bedelsizdir.
En az 10 en fazla 60 kişilik grupların oluşması ve rezervasyon gereklidir. Rezervasyonun onaylanmasının ardından atölye linki sadece kayıtta kullanılan e-posta adresine iletilmektedir.
İlişkili Sergi: Ağırlık ve Ölçü Sanatı
“Ağırlık ve Ölçü Sanatı” sergisine yönelik Öğretmen Rehber Kitapçığı'na ulaşmak için tıklayınız.
1857’de Beyoğlu Postacılar Caddesi’nde “El Chark Societe Photograhic” adlı bir stüdyo açan levanten kökenli Pascal Sébah, 1860 yılında fotoğraf tekniğini iyi bilen ve bu alanda Paris’te çalışmalar yapmış A. Laroche adında bir Fransızla birlikte çalışmalarını sürdürmek üzere Rus Elçiliği’nin bitişiğindeki stüdyosuna taşınır...
Bilgisayarları beni kızdıran, güldüren dostlarım gibi görüyorum. Bu yüzden Behar’ın koca bir salonda dans ederek temizlik yapan robotlarını görünce, hem ıssız bir odada yalnız kaldıklarını görüp üzüldüm, hem de neşeyle dans etmelerinden keyiflerinin yerine olduğunu hissedip sevindim.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 80 TL
İndirimli: 40 TL
Grup: 60 TL (toplu 10 bilet ve üstü)