Dikişsiz Kırkyama: Kumaşla Resim

Pera Genç
13-17 Yaş

  • 1 Nisan 2023 / 13.30
  • 29 Nisan 2023 / 13.30

Paula Rego’nun keten üzerine yün, ipek, pamuk ve çeşitli dokular kullanarak tasarladığı büyük boyutlardaki “Ksar El Kebir Savaşı” eserinden esinlenilen atölyede kumaşla resim yapılıyor. Katılımcılar önce sergiyi rehber eşliğinde gezerek sanatçının büyülü hikâyelerine tanık oluyor; ardından eserlerin harekete geçirdiği hayal güçlerini çeşitli renk, desen ve türdeki kumaşları kullanarak çalışmalarına yansıtıyorlar.

İlişkili Sergi: Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi

Yaş Grubu: 13-17 yaş
Kontenjan: 15 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye katılım bedeli: 120 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
PERAkart AİLE’lilere özel indirim uygulanmaktadır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi. 

Etel Adnan

Etel Adnan

1925 yılında Beyrut’ta dünyaya gelen Etel Adnan’ı anlatmaya tüm söyleşilerinde kendinden bahsederken kullandığı ilk cümleleri alıntılayarak başlamalı: “Annem İzmirli bir Rum. Babam Şamlı bir Osmanlı kurmay subayı.”

Zamanının Tanığı: Fausto Zonaro

Zamanının Tanığı: Fausto Zonaro

Osmanlı İmparatorluğu’nun son iki yüzyılı boyunca Türkiye topraklarını ziyaret etmiş, eserlerinde Türk konularını işlemiş sanatçılar arasında bazıları çok özel bir yere sahiptir.