Fotoğraftan Harekete Giden Yol

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 21 Ocak 2020 / 13.00
  • 1 Şubat 2020 / 13.00

Fotoğrafta hareket olur mu? Fotoğraf ses çıkarır mı? Hareket ve ses aracılığıyla yaratıcılığımızla buluşuyor, fotoğraflarla ve birbirimizle bağ kuruyoruz. Sergideki eserlerden esinlenerek, bir rüzgara kapılmayı ya da direnmeyi, kumaşlarla dans ederek kendi hareketlerimizi bulmayı deneyimliyoruz. Gölge, ışık gibi fotoğrafik ögeleri eğlenerek hareketle deneyimliyoruz. Grup çalışmasıyla strafor topları renklendiriyoruz. Kendi mini tuvallerimizde kadrajımızı belirliyor ve desenlerimizi tasarlıyoruz.

Eğitmen: Seda Güney

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce. 

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Haliç

Haliç

Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta.