İstanbul’u kodlayabilir misiniz? İstanbul’un silueti ne çok hikâyeyi içinde barındırır. Aynı panoramaya bakan herkes farklı bir hikâyeyi görecek, kafasında farklı bir İstanbul çizecektir. Peki kodla bu panoramayı çizsek nasıl görünür? Çevrimiçi atölyede katılımcılar, onlara verilen farklı kodları kullanarak geometrik şekillerle teknolojik ortamda çizim yapmayı deneyimliyor.
Not: Katılımcıların programlama bilmesi beklenmemektedir. p5.js programlama dili internet üzerinden kullanılacaktır, katılımcıların tablet ya da bilgisayarlarına herhangi bir program kurmasına gerek yoktur.
Atölye Yürütücüsü: Tuğçe Bilgin Sonay
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden, çevrimiçi olarak gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Tuğçe Bilgin Sonay hakkında
Doktorasını hesaplamalı biyoloji konusunda yaptıktan sonra eğitim görevlisi olarak New York, Columbia Üniversitesi’nde eğitim görevlisi oldu. Kodlama, bilim ve yoga derslerinin yanı sıra dünyanın önde gelen sanat okullarından Pratt Enstitüsü’nde yaratıcı kodlama dersleri vermektedir.
1857’de Beyoğlu Postacılar Caddesi’nde “El Chark Societe Photograhic” adlı bir stüdyo açan levanten kökenli Pascal Sébah, 1860 yılında fotoğraf tekniğini iyi bilen ve bu alanda Paris’te çalışmalar yapmış A. Laroche adında bir Fransızla birlikte çalışmalarını sürdürmek üzere Rus Elçiliği’nin bitişiğindeki stüdyosuna taşınır...
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)