İstanbul’u kodlayabilir misiniz? İstanbul’un silueti ne çok hikâyeyi içinde barındırır. Aynı panoramaya bakan herkes farklı bir hikâyeyi görecek, kafasında farklı bir İstanbul çizecektir. Peki kodla bu panoramayı çizsek nasıl görünür? Çevrimiçi atölyede katılımcılar, onlara verilen farklı kodları kullanarak geometrik şekillerle teknolojik ortamda çizim yapmayı deneyimliyor.
Not: Katılımcıların programlama bilmesi beklenmemektedir. p5.js programlama dili internet üzerinden kullanılacaktır, katılımcıların tablet ya da bilgisayarlarına herhangi bir program kurmasına gerek yoktur.
Atölye Yürütücüsü: Tuğçe Bilgin Sonay
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden, çevrimiçi olarak gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Tuğçe Bilgin Sonay hakkında
Doktorasını hesaplamalı biyoloji konusunda yaptıktan sonra eğitim görevlisi olarak New York, Columbia Üniversitesi’nde eğitim görevlisi oldu. Kodlama, bilim ve yoga derslerinin yanı sıra dünyanın önde gelen sanat okullarından Pratt Enstitüsü’nde yaratıcı kodlama dersleri vermektedir.
Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.
Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize.
19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 100 TL
İndirimli: 50 TL
Grup: 80 TL (toplu 10 bilet ve üstü)