Mutluluk Formülleri
Hayırlı Evlat ile Yazı Atölyesi

Pera Genç
13+

  • 15 Nisan 2021 / 19.00

Mutluluk bir seçim mi? Hedef mi? Amaç mı yoksa sonuç mu? Ölçülebilir mi? Karşılaştırılabilir mi? Mutluluğun politika ve ekonomi ile ilişkisi nedir? İçinde bulunduğumuz toplumdan bağımsız olarak deneyimlenebilir mi? Popüler kültür mutluluk üzerine fikirlerimizi ne kadar şekillendirir? Mutlu muyuz? Sanatçı, yazı atölyesinin katılımcılarını, işin üretim sürecinde mutluluk üzerine sorduğu bu soruları birlikte yeniden düşünmeye davet ediyor. Atölyede katılımcılarla önceden paylaşacakları malzemeleri kullanarak bireysel ve kolektif hikâyeler üretiyoruz. 

Hayırlı Evlat, ​Zevk Meselesi​ sergisinde yer alan ​Bırak Kendini​ isimli video işini ​Türkiye İstatistik Kurumu'nun​ mutluluk üzerine yapılan anketlerinde birinci gelen Sinop’ta üretti.                                                          

İlişkili Sergi: Zevk Meselesi

Malzemeler
Atölyeye katılmadan önce aşağıda yer alan bilgileri ogrenme@peramuzesi.org.tr e-posta adresine 14 Nisan 2021 tarihine kadar göndermeniz rica olunur.
- Mutluluğu engellediğini düşündüğünüz bir görseli JPEG formatında paylaşınız.
- Mutluluğu temsil ettiğini düşündüğünüz bir şarkıyı paylaşınız.             
- Size mutlu hissettiren fiziksel ya da soyut bir yerin ismi ve/veya tanımını paylaşınız.

Kontenjan: 20 kişi
Atölye başına katılım bedeli: 45 TL

Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.

Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.

Atölyenin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır.

Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Hayırlı Evlat Hakkında

Hayırlı Evlat, İstanbul, Londra ve Viyana arasında yaşayan ve çalışan sanatçı. Kariyerine 14 Şubat 2017’de başlayan Hayırlı Evlat, ilhamını popüler kültürden alarak işlerinde ana akımın dışarıda bıraktığı, esnek ve geçirgen karakter temsilleri oluşturuyor. Pratiğinde popüler kültürü, onun dilinini ve estetiğini taklit ederek, ayna tutarak, içini boşaltarak yeniden yorumluyor. Hayırlı bir evlat olmak kişiye genelde çevresindekiler tarafından yakıştırılır, hatta empoze edilir. Hayırlı Evlat, 2017 Türkiye anayasa değişim referandumu sırasında, hayır kelimesinin etimolojik hikayesiyle yayılan “hayır/lı” direnişinin yumuşak ve yapıcı tavrını benimsiyor. Sanatçı, başkaları tarafından üzerine yapıştırılan bu tabiri bükerek hayırlı olmanın güncel yöntemlerini araştırıyor.

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kurum Kurum Galatasaray | Besim F. Dellaloğlu

Kurum Kurum Galatasaray | Besim F. Dellaloğlu

İstanbul tek bir şehir midir? Paris’in üniversitelerinin numaralandırılması gibi bir gün İstanbul da birkaç parçaya bölünüp numaralandırılır mı? Bunlar çok zor sorular! 

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.

İki çocuk portresinden yola çıkarak...

İki çocuk portresinden yola çıkarak...

Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na ait Oryantalist Resim Koleksiyonu’nda bugüne kadar Pera Müzesi’nin ikinci katındaki sergilerde de yer almış iki çocuk portresi bulunmaktadır. 20. yüzyıl başlarında, 4 yıl arayla yapılmış bu resimlerdeki çocuklardan biri Sultan Abdülhamid’in oğullarından Şehzade Abdürrahim Efendi, diğeri ise Osman Hamdi Bey’in kızı Nazlı’dır.