Renklerin Ritmi: Çizim Robotları

Pera Çocuk
9-12 Yaş

  • 22 Ocak 2025 / 13.30

Atölye, teknolojiyi hem bilimin hem de sanatın sınırlarını genişleten eserler üretmek için bir araç olarak kullanan Vera Molnár’dan ilham alıyor. Çocuklar elektrik devrelerini, motorları ve tasarım sürecini keşfederken, kendi çizim robotlarını hayal ediyor ve hayata geçiriyor. Atölyenin sonunda robotlar çocukların seçtikleri renklerle rastlantısal çizimler yaparak özgürce dans ederken, her bir katılımcı sanat ve bilimi ustalıkla birleştirmiş olmanın gururunu yaşıyor.

Atölye Yürütücüsü: Bilim Kahramanları Derneği
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon gereklidir.
Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.
Katılımcılara Bilim Kahramanları Derneği tarafından dijital katılım belgesi gönderilecektir.

iş birliğiyle

Bilim Kahramanları Derneği Hakkında
“Her çocuk mucit doğar” söylemiyle yola çıkan Bilim Kahramanları Derneği; bilim, bilimsel düşünce ve bilimsel farkındalığın toplumun her kesiminde yayılması ve teşvik edilmesi için çalışmalar yapmak, çocuk ve gençlerin erken yaşta bilimle buluşmalarını sağlamak amacıyla 2011 yılında kurulmuştur.  Kuruluşundan bu yana 80 ilden 70.000’i aşkın çocuk ve gençle bir araya gelen dernek; ayrıca binlerce öğretmen, yüzlerce bilim insanını da dahil ettiği çeşitli program ve projeleri hayata geçirmiştir.

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

Akıl Çağı’ndan “Kaplumbağa Terbiyecisi”ne

1 Mayıs 1906 tarihinde Paris Grand Palais’de açılan Salon sergisinde bir Osmanlı ressamının da eseri yer almıştı. Bu, Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi” ismiyle tanınmış olan resmiydi. 

Etel Adnan

Etel Adnan

1925 yılında Beyrut’ta dünyaya gelen Etel Adnan’ı anlatmaya tüm söyleşilerinde kendinden bahsederken kullandığı ilk cümleleri alıntılayarak başlamalı: “Annem İzmirli bir Rum. Babam Şamlı bir Osmanlı kurmay subayı.”

Zamanının Tanığı: Fausto Zonaro

Zamanının Tanığı: Fausto Zonaro

Osmanlı İmparatorluğu’nun son iki yüzyılı boyunca Türkiye topraklarını ziyaret etmiş, eserlerinde Türk konularını işlemiş sanatçılar arasında bazıları çok özel bir yere sahiptir.