Şehir Gezgininin Seyir Defteri

Pera Yetişkin

  • 28 Temmuz 2024 / 15.30

Ters Yüz PƎRⱯ sergisini gezen katılımcılar; sergideki her bir sanatçının İstanbul’da üçer dakikalık keşif turları yaparak notlar aldıkları ve kolektif bir paylaşım mecrası haline getirdikleri Temas Fanzinleri işinden ilham alıyor. Kolektif belleğin mekânla kurduğu ilişki üzerine düşünülen atölyede, kişisel hafıza defterleri tasarlanıyor. Şehirde gezilen yerlerin, duygu ve hatırlama araçlarıyla bir araya getirildiği bu atölyede katılımcıların tasarladıkları defterler, atölye sonrasında da gezilen yerlerin hatıraları ile şekillenmeye devam ediyor.

Atölye Yürütücüsü: Damla Yalçın
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL  

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Damla Yalçın Hakkında
Damla Yalçın (1995, Ankara) Marmara Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Aynı üniversitenin Tekstil Bölümü’nde sürdürülebilirlik ve biyotekstil üzerine yazmış olduğu “Biyotekstillerin Sanat Pratiklerindeki Yeri” isimli teziyle Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı. Türkiye’de ve yurt dışında (Almanya, Polonya, Korea, Hong Kong, Moldova, İtalya, Kıbrıs) birçok karma sergide yer alan Yalçın, “Hatırlanamaz Olanın Hafızası” isimli ilk kişisel sergisini, 2019 yılında Krank Art Galeri’de gerçekleştirdi. Moldova ve İtalya’da ve son olarak Gate27’de sanatçı ağırlama programlarında yer aldı. Yaşamına ve üretimine İstanbul’da devam etmektedir.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Padişahın Emriyle

Padişahın Emriyle

Resimde Żmurko bir harem odasının egzotik imgesini, parlayan kumaşlar, saçılmış mücevherlerle birlikte sunuyor, burayı “padişahın emriyle” öldürülmüş bir odalığın heykeli andıran güzel bedeni için bir dekor olarak kullanıyor. 

Varna Savaşı

Varna Savaşı

Stani̇sław Chlebowski 1864-1876 yılları arasında İstanbul’da Sultan Abdülaziz’in saray ressamı olarak çalıştı. Abdülaziz de sanatsal yeteneğe sahipti ve Chlebowski’nin yaratıcı sürecine aktif olarak katıldı.

Viyana'dan Dönüş

Viyana'dan Dönüş

Józef Brandt, 17. yüzyıl Polonya’sına büyük ilgi duymuştur. En sevdiği temalar arasında savaş sahnelerinin yanı sıra muharebenin öncesi ve sonrasını ele alan gündelik yaşam sahneleri bulunmaktadır.