Tabaklara Dökülen Hikâyeler

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 23 Temmuz 2025 / 13.30
  • 29 Temmuz 2025 / 13.30

Sıradışı Minas’ı rehber eşliğinde gezen çocuklar, sergide yer alan Genovefa Hikâyesi tasvirli seramik tabak serisini inceleyerek hikâye anlatımının görsel formlarla nasıl ifade edildiğini keşfediyor. Atölye çalışmasında ise ilk olarak kısa bir hikâyeyi dinleyen çocuklar, bu hikâyenin dört evresini düşünerek tabaklara sahneleri çizimlerle aktarıyor.

Atölye Yürütücüsü: Pera Öğrenme Ekibi
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 500 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Pera Film, Cadılar Bayramı yaklaşırken takipçileri için bir izleme listesi paylaşıyor! Listede, kült filmlerden yakın dönem sinema örneklerine, türler arası gezinen tuhaflıklarla dolu 10 film yer alıyor.

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.

Zamane Öyküleri: Kömür <br> Pelin Buzluk

Zamane Öyküleri: Kömür
Pelin Buzluk

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Pelin Buzluk’un öyküsü "Kömür" ile başlıyor! Bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.