Takvimli Saatim

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 11 Nisan 2022 / 14.00
  • 15 Nisan 2022 / 14.00

Zamanı ölçmekte kullandığımız saatler nasıl ortaya çıktı? Peki saat icat edilmeden önce, insanlar zamanı nasıl ölçüyordu? Rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turu ile gezen öğrencilerle, farklı coğrafyalarda dünyayı ölçme ve tartma eylemleriyle anlamaya çalışan insanların benzer meraklarla oluşturduğu pratikleri, sistemleri ve ölçüm aletlerini tanıyoruz. Günün farklı bölümlerini kendimize göre yeniden isimlendirdiğimiz atölyede ise, gün içerisinde yapmaktan keyif aldığımız aktiviteleri düşünerek, renkli kartonlarla takvimli saatlerimizi yaratıyoruz. Zaman kavramı üzerine yeniden düşünürken, hayal gücü ve yaratıcılığımızı geliştiriyoruz.

İlişkili Sergi: Ağırlık ve Ölçü Sanatı

Malzemeler
Kağıt Tabak (Tercihen iki farklı boyda)
Renkli Kartonlar
Keçeli Kalem
Şönil (Tercihe bağlı)
Cetvel
Raptiye / Boncuk
Makas
Yapıştırıcı

Yaş Grubu: 7-12
Süre: 45 dakika

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecektir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.

Kontenjan: 60 kişi
Detaylı bilgi:ogrenme@peramuzesi.org.tr

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll <br> Murat Başekim

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll
Murat Başekim

Loş gecede çağırıyor. Beni. Beni istiyor. İşitiyorum fısıltısını. Parfümünü.Tatlı tükürüğünü. Siluet sallanıyor. Çağırıyor. Ona gitmeliyim.O kadar uzakta değil. İşitiyorum. Aşk bu. Eminim.

 

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer <br> Galip Dursun

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer
Galip Dursun

Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten. 

Hayatının Bir Yerinde Yolu İstanbul’dan Geçmiş Altı Büyük Sanatçı

Hayatının Bir Yerinde Yolu İstanbul’dan Geçmiş Altı Büyük Sanatçı

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.