Her resmin anlatmak istedikleri vardır. Resimler, sanatçının düşünce tarzını, duygularını, tarihsel olayları veya bir konuya ilişkin fikirleri de anlam katmanlarının içinde barındırır. Bu atölyede katılımcılar, bakmak ve görmek arasındaki farkı müzedeki kimi eserler üzerinden deneyimlerken, farklı açılardan bakabilme, empati ve bağ kurma, insanların yaratıcılığını ve potansiyelini takdir etme ve anı yaşayabilmenin yollarından görsel okuryazarlık bilgisini kazanıyor.
Atölye yürütücüsü: Umut Nur Sungur
Kontenjan: 15
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 400 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.
Umut Nur Sungur hakkında
Umut Sungur, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Plastik Sanatlar ve Resim Yüksek Lisans programında sanat eğitimi yolculuğuna devam etmektedir. 2019 Aralık ayında katıldığı 9. “All Woman” online sanat yarışmasında eseri sergilenmek üzere seçilmiş ve “special recognition” ödülüne layık görülmüştür. Birçok karma sergiye katılmış ayrıca 2 kişisel sergi açmıştır. Hem ulusal hem uluslararası platformlarda sanatın yaşamımızdaki rolü ve yeri üzerine konuşma ve atölyeler vermekte, farklı mecralarda sanat üzerine köşe yazıları yazmaktadır. 2021 yılında İstanbul’da “Umutlu Şeyler Kültür ve Sanat Köşesi”ni açmış ve çalışmalarına burada devam etmektedir.
Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize.
19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce.
Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)