19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı
Müzede Drama ile Keşif!

19 Mayıs 2024

Pera Müzesi Öğrenme Programları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gençlere özel yüz yüze atölye düzenliyor. Eğlenceli ve etkileşimli yaratıcı drama tekniklerinin kullanıldığı atölyede, gençler müzeyi doğaçlama, canlandırma, müzede hazine avı gibi aktivitelerle keşfediyor.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.

19 Mayıs

14.30 Müzede Drama ile Keşif!

Bir Sanatçının Başarısı

Bir Sanatçının Başarısı

19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz. Sergi, öncelikli olarak 19. yüzyıl resmine damgasını vurmuş bir sanatçı olan ve çoğunlukla deniz ve kentin iç içe geçtiği İstanbul’u ve Venedik’i konu alan resimleriyle bilinen Ziem’i, tüm yönleriyle tanıtmayı amaçlıyor. Blogumuz üzerinden de sanatçıyı ve sergideki eserleri incelemeye devam ediyoruz. 

İki çocuk portresinden yola çıkarak...

İki çocuk portresinden yola çıkarak...

Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na ait Oryantalist Resim Koleksiyonu’nda bugüne kadar Pera Müzesi’nin ikinci katındaki sergilerde de yer almış iki çocuk portresi bulunmaktadır. 20. yüzyıl başlarında, 4 yıl arayla yapılmış bu resimlerdeki çocuklardan biri Sultan Abdülhamid’in oğullarından Şehzade Abdürrahim Efendi, diğeri ise Osman Hamdi Bey’in kızı Nazlı’dır.

Saraybosna Günlükleri

Saraybosna Günlükleri

Mersad Berber: Bir Bosna Alegorisi sergimiz, Bosna-Hersek sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden Mersad Berber’in sanatına odaklanıyor.